Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ι.Π.: Διαδικτυακή ομιλία με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Α. Γκερέκου

Ι.Π.: Διαδικτυακή ομιλία με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Α. Γκερέκου

Η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00 ανοικτή διαδικτυακή ομιλία / webinar της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου με θέμα: «Τουρισμός “Νέας Γενιάς” στα Ιόνια Νησιά για μια πράσινη, αειφόρα τουριστική ανάπτυξη». Την κα Γκερέκου προλόγισε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και την συζήτηση συντόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής Σαράντης Μητρόπουλος.
H κα Γκερέκου έκανε μια μεστή ομιλία αναπτύσσοντας το θέμα σε πολλαπλά επίπεδα. Τόνισε ότι ο τουρισμός «Νέας Γενιάς» είναι μια προσέγγιση που επιδιώκει να συνδυάσει τον τουρισμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη αειφόρων υποδομών με τη χρήση πράσινων τεχνολογιών, καθώς και για τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και την αποφυγή της υπερβολικής οικοδόμησης. Η προώθηση και η προστασία της τοπικής κουλτούρας, γαστρονομίας και χειροτεχνίας θα πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα με ενίσχυση της εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα. Οι τοπικές κοινότητες και οι φορείς οφείλουν να είναι παρόντες σε αυτή τη διαδικασία, καθώς και στην εκπόνηση τουριστικών προγραμμάτων. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους φυσικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς πόρους της περιοχής και να καθορίσουμε βιώσιμους στόχους για έναν πράσινο τουρισμό στα Ιόνια Νησιά.
Η κα Γκερέκου έκανε ιδιαίτερες αναφορές με συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής των παραπάνω στα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα. Η συνεργασία του ΕΟΤ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του αειφόρου, πράσινου τουρισμού στην περιοχή και προς τούτο προτάθηκε να συναφθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών. Ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου ήταν πολύ θετικός σε μια τέτοια προοπτική συνεργασίας και τόνισε ότι είναι στις προτεραιότητες του Ιδρύματος να συνεισφέρει με εκπαιδευτικές υπηρεσίες και με ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα στην προώθηση ενός βιώσιμου τουρισμού που σέβεται το περιβάλλον.
Στο τέλος της ομιλίας της κας Α.Γκερέκου έγινε ανοικτή συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους συμμετέχοντες.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή