Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Μερόπη Υδραίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Η Μερόπη Υδραίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και του Υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη συζητήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για την πορεία και το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού. Καταρχάς, επιβεβαιώθηκε η κρίσιμη θέση που βρίσκονται οι Δήμοι, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Γι αυτό κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα τύπου «Αντώνη Τρίτση» που να κατευθύνεται αποκλειστικά στους Δήμους για αναμόχλευση πόρων για υποδομές, εξοπλισμό και υπηρεσίες προς τους δημότες. Εξίσου ουσιαστικό κρίθηκε και το ζήτημα της καταστατικής θέσης των αιρετών και του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Δήμων, το οποίο πρέπει να αποσαφηνιστεί, ώστε να ξεκαθαριστούν πλήρως οι αρμοδιότητες και το πεδίο ευθύνης μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, ήτοι μεταξύ Δήμων κ Περιφερειών για να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη και σύγχυση. Υπήρξε η δέσμευση ότι το σχέδιο του νέου Ενιαίου Κώδικα της Αυτοδιοίκησης που θα σχεδιαστεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο.


Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα πολύ σοβαρά για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, όπως το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων και η συντόμευση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, όπως και η μοριοδότηση της εντοπιότητας για τους ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, η ρύθμιση των τελών παρεπιδημούντων και των τραπεζοκαθισμάτων, το ενεργειακό κόστος που είναι πλέον αβάσταχτο για τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, η πολιτική προστασία με ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις κ αρμοδιότητες για τους Δήμους, τα έσοδα από τα πρόστιμα αυθαιρέτων κ.α.
Αναγκαίο και ωφέλιμο κρίθηκε από όλες τις πλευρές η συνεχής συνεργασία, συνεννόηση και διαβούλευση για τα ζητήματα αυτά και όσα άλλα απασχολούν τους Δήμους μας, που αποτελούν το μοχλό της τοπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή