Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η κατασκευή του αεροδρομίου Αυλώνα φτάνει το 40% της ολοκλήρωσης

Η κατασκευή του αεροδρομίου Αυλώνα φτάνει το 40% της ολοκλήρωσης

Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 40% της φυσικής κατασκευής του Διεθνούς Αεροδρομίου Αυλώνα.

Aυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Αναπληρώτριας Πρωθυπουργού και Υπουργού Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας Belinda Balluku, και του Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας Maksim Ethemaj, στο εργοτάξιο για να επιθεωρήσουν την πρόοδο της κατασκευής.

Ο κ. Ethemaj εξήγησε ότι το έργο εκτυλίσσεται σε διάφορες φάσεις, με την τρέχουσα φάση να είναι η πρώτη. Τόνισε τον συντονισμό μεταξύ της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, του αεροδρομίου, των τελωνείων και της αστυνομίας για τον καθορισμό του προσωπικού και των λειτουργικών απαιτήσεων. Σημείωσε ότι η κατασκευή εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η φυσική κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες πιστοποίησης και επιθεώρησης.

Η κ. Balluku τόνισε την προσέγγιση της σταδιακής ανάπτυξης, διευκρινίζοντας ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει την αρχική λειτουργία και την ενεργοποίηση ορισμένων τομέων. Η πλήρης ανάπτυξη του αεροδρομίου θα προχωρήσει μέσω πολλαπλών σταδίων, καθένα από τα οποία θα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη ολόκληρης της αεροπορικής εγκατάστασης. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Vlora, που κατηγοριοποιείται ως 4E, θα διαθέτει διάδρομο 3,2 χιλιομέτρων ικανό να εξυπηρετεί υπερωκεάνιες πτήσεις.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή