Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Κασσιόπη στις τοπ 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Η Κασσιόπη στις τοπ 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Χάρη σε μια νέα κατάταξη από την εταιρεία CV Villas πλέον μπορούμε να μάθουμε πού ακριβώς βρίσκονται τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιλάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου χρώματος για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη, πιο μπλε απόχρωση του μπλε (YInMn Blue).

Ποια είναι η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο
Η παραλία Pasqyra, ή αλλιώς Mirror Beach, στην Αλβανία, αποδεικνύεται ότι έχει τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.

Κυριαρχεί στη λίστα η Ελλάδα με 5 παραλίες
Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί στη λίστα, διεκδικώντας 5 από τις 10 πρώτες θέσεις. Με τόσα πανέμορφα νησιά και ακτές, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η χώρα μας κατατάχθηκε τόσο ψηλά. Μάλιστα, οι πέντε αυτές παραλίες δεν είναι από τις πιο γνωστές της χώρας μας, αλλά αποτελούν «κρυμμένα διαμαντάκια».

Η Κασσιόπη στην Κέρκυρα
Στη δεύτερη θέση λοιπόν φιγουράρει η απέραντη αμμώδης παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη και στην τρίτη η Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Λίγο πιο κάτω, την έκτη θέση καταλαμβάνει η παραλία Βούλισμα στην Κρήτη. Βρίσκεται στον δεύτερο κόλπο του Ίστρου στον Άγιο Νικόλαο και είναι γνωστή ως «Χρυσή Άμμος».

Στην 7η θέση βλέπουμε την παραλία Φωκί (ή Φώκι) στην Κεφαλονιά, λίγα λεπτά μακριά από το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. Πρόκειται για μια μικρή αλλά πολύ γοητευτική παραλία, εύκολα προσβάσιμη, με εκπληκτικά κρυστάλλινα νερά και βότσαλο.

Τέλος, στην 9η θέση σκαρφάλωσε ο Ομπρός Γιαλός ή (Ομπροσγιαλός), επίσης στην Κρήτη, στον Νομό Χανίων. Είναι ένας βραχώδης κόλπος με ήρεμα, καταγάλανα, βαθιά νερά.

Ο Ομπρός Γιαλός στην Κρήτη Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη τα πήγε συνολικά καλά. Οι παραλίες της ηπείρου διεκδίκησαν και τις δέκα πρώτες θέσεις.

Αυτές είναι οι 10 παραλίες της Ευρώπης με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο:
Pasqyra (Mirror Beach), Αλβανία
Μπούκα (Long Beach), Ελλάδα
Κασσιόπη, Ελλάδα
Plage de la Vernette, Γαλλία
Καπούτα, Τουρκία
Βούλισμα, Ελλάδα
Φωκί, Ελλάδα
Praia do Carvalho, Πορτογαλία
Ομπρός Γιαλός, Ελλάδα
Los Lances Beach, Ισπανία

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή