Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής στη Νέα Υόρκη 

Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής στη Νέα Υόρκη 

Στις 10 Απριλίου 2024 η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής, προσκεκλημένη του Παγκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να πλαισιώσει την ετήσια παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει εκεί η ομογένεια για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Όπως είναι γνωστό, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η μπάντα της Παλαιάς έχει την τιμή να συμμετέχει στην παραπάνω εμβληματική για τον ελληνισμό διοργάνωση, αφού είχε προσκληθεί και πάλι το 1995 προκαλώντας τον ενθουσιασμό και τη θερμή ανταπόδοση της ομογένειάς μας.

Η φετινή μετάβαση της Παλαιάς στην Νέα Υόρκη, αργοπορημένη κατά μία τετραετία λόγω και της πανδημίας, συμπίπτει με τα πενηντάχρονα της Κυπριακής Τραγωδίας και της Μεταπολίτευσης, γεγονότα που έχουν ιδιαίτερη θέση στη συλλογική μνήμη και του ομογενειακού μας ελληνισμού.

Η μπάντα της Παλαιάς, αποτελούμενη από 91 επίλεκτους μουσικούς, στις 12 Απριλίου θα παρελάσει συνοδεύοντας άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έχει εγερθεί στο ιστορικό “Σημείο Μηδέν” (Ground Zero), στο Bowling Green, όπου θα παιανίσει στην έπαρση των σημαιών της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Στις 14 Απριλίου θα λάβει μέρος στη μεγάλη επετειακή παρέλαση της ομογένειας στην περίφημη 5η Λεωφόρο. Και στις δύο εμφανίσεις θα ακουστούν χαρακτηριστικά για την περίσταση εμβατήρια και έργα, τα οποία ταυτόχρονα ενώνουν μουσικά τις δύο χώρες.

Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής δεν θα μπορούσε να βρεθεί για δεύτερη φορά ανάμεσα στην ομογένειά μας μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, εάν δεν υπήρχαν οι ευάριθμοι μεν, δυναμικοί δε χορηγοί. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ikos Resorts, Voulgaris Hospitality Group, Marks & Spencer, Grecotel Corfu Imperial, Rodostamo Hotel & Spa, Kerkyra Lines, Diellas Discount Market, Αστικές Συγκοινωνίες Κέρκυρας, Σκιαδόπουλος Χρώμα-Μόνωση-Ιδέες, Σύλλογος Albert Cohen Κέρκυρας. Χορηγός Επικοινωνίας: Corfu Tv News.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή