Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΙΝ στο Corfu Food & Wine Festival

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΙΝ στο Corfu Food & Wine Festival

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στο Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ με τίτλο “Corfu Food & Wine Festival”  το οποίο φιλοξενείται φέτος για 6η συνεχή χρονιά στην Κέρκυρα, παρουσιάζοντας στο κοινό μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών στη βάση της βιωσιμότητας. Ένα σημαντικό Φεστιβάλ που οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των κύριων φορέων του νησιού.

Η Κέρκυρα είναι σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων και γι’ αυτό κάθε χρόνο επιλέγονται και προσκαλούνται ξένες χώρες- αυτή την χρονιά η Σερβία-οι οποίες συμμετέχουν μέσω Πρεσβειών, Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων πολιτιστικών και γαστρονομικών οργανισμών. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριο χαρακτηριστικό της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και στα Ιόνια νησιά.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη συνέβαλε με την παρουσία της στο πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ  και συγκεκριμένα στην εκδήλωση:

«Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας: Μανιτάρι, καρπός του δάσους, ελιξίριο υγείας» που υλοποιήθηκε στο Προσκοπείο στο Φαληράκι , την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, όπου ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων  Κέρκυρας συνάντησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις των μανιταριών ενώ αναδείχτηκε και η φιλοσοφία μηδενικών αποβλήτων του Συλλόγου.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φρόντισε το οινικό pairing με κρασιά από τα νησιά μας, κρασιά που προσφέρθηκαν από ντόπιους οινοποιούς ως ευγενική χορηγία, για την γαστρονομική δράση της Σύμπραξης, τους οποίους και ευχαριστούν θερμά ο Πρόεδρος κ. Νεκτάριος Αραβαντινός και τα Μέλη του Δ.Σ της Σύμπραξης.

Οι οινοποιοί που στήριξαν την εν λόγω προσπάθεια ήταν :

–              Οινοποιείο ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ που με φυσική παρουσία προσέφερε διάφορες ποικιλίες κρασιών στους παρευρισκόμενους

–              Οινοποιείο CALLINICO ΖΑΚΥΝΘΟΣ

–              ΡΟΜΠΟΛΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- OREALIOS

–              Οινοποιείο ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

–              Οινοποιείο ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

–              Οινοποιείο ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

–              Οινοποιείο GENTILINI ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

–              Οινοποιείο Πράντζο ΧΑΝΙΩΤΗΣ- ΚΥΘΗΡΑ

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή