Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Halloween: To Doodle της Google για την πιο «τρομακτική» γιορτή

Halloween: To Doodle της Google για την πιο «τρομακτική» γιορτή

Το ημερολόγιο δείχνει 31 Οκτωβρίου και το Halloween είναι εδώ! Η spooky γιορτή, κατά την οποία τα παιδιά μεταμφιέζονται σε τέρατα, παίρνουν κολοκύθες και επισκέπτονται σπίτια για «φάρσα ή κέρασμα;» έφτασε και η Google προσάρμοσε το Doodle της ένεκα της ημέρας.
Με ένα σκοτεινό δάσος για φόντο, πανσέληνο, νυχτερίδες και κολοκύθες, εύχεται «Happy Halloween». Μάλιστα, κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ένα animation βίντεο, βασισμένο σε ένα ποίημα αφιερωμένο στο Halloween.
Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.
Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day), που για την Καθολική Εκκλησία είναι την 1η Νοεμβρίου και τιμά τους αγίους, αλλά και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων.
Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαελικά φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σαμάιν. Γενικότερα, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πρόδρομοι του Halloween είχαν παγανιστικές ρίζες.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Σαμάιν μετεξελίχθηκε σε Halloween από την χριστιανική εκκλησία, στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το Halloween προήλθε από τον εορτασμό της Ημέρας των Αγίων Πάντων και δεν αποτελεί μετεξέλιξη κάποιας γαελικής εορτής.
Αν και για αιώνες ο εορτασμός του Halloween ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό του Halloween στην Βόρεια Αμερική, ενώ από τα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα λόγω της αμερικανικής επιρροής ο εορτασμός του έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο.
Στο Halloween τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Ακόμη, οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται «στοιχειωμένα» αξιοθέατα.
Για κάποιους ανθρώπους, το Halloween έχει θρησκευτική σημασία. Μεταξύ άλλων, κάποιοι συμμετέχουν σε λειτουργίες και ανάβουν κεριά στα μνήματα των συγγενών τους, αν και για άλλους, το Halloween αποτελεί μια εορτή χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο. Κάποιοι Χριστιανοί απέχουν από την κατανάλωση κρέατος εκείνη την ημέρα, καθώς αποτελεί την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων.
ΠΗΓΗ:in.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή