Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » H Κέρκυρα ως Geocaching προορισμός – Οι συμμετέχοντες αναζητούν κρυμμένα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας συσκευές GPS ή εφαρμογές smartphone

H Κέρκυρα ως Geocaching προορισμός – Οι συμμετέχοντες αναζητούν κρυμμένα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας συσκευές GPS ή εφαρμογές smartphone

Το Geocaching είναι ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και από το 2000 αποτελεί μια παγκοσμίως διαδεδομένη υπαίθρια δραστηριότητα που συνδυάζει περιπέτεια, διασκέδαση και ανακάλυψη.

Όπως γράφει ο Στάθης Κουσουνής στο Travel.gr :«Κατά την υπαίθρια αυτή δραστηριότητα, οι συμμετέχοντες αναζητούν κρυμμένα αντικείμενα, γνωστά ως caches, χρησιμοποιώντας συσκευές GPS ή εφαρμογές smartphone και ακολουθώντας πάντα συγκεκριμένες συντεταγμένες που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα geocaching.com.

Προκειμένου να βρουν τις κρύπτες καλούνται να λύσουν γρίφους, να ακολουθήσουν ενδείξεις, να εξερευνήσουν τη φύση και γενικότερα τον περιβάλλοντα χώρο. Τα caches περιέχουν συχνά ημερολόγια στα οποία οι ανιχνευτές μπορούν να εισάγουν τα ονόματά τους, καθώς και μικρά αντικείμενα προς ανταλλαγή.
Οι υπεύθυνοι της δραστηριότητας αναμένεται να εντάξουν και την Κέρκυρα στον προγραμματισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο της Κέρκυρας, ταξίδι εξοικείωσης στο νησί κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου και εκδότη του γερμανόφωνου περιοδικού Geocaching καθώς και μίας φωτογράφου. Η εν λόγω δράση θα έχει θέμα την Κέρκυρα ως geocaching προορισμό. Οι φιλοξενούμενοι πρόκειται να περιηγηθούν στο νησί με σκοπό την ανεύρεση σημείων ενδιαφέροντος και την τοποθέτηση caches-θησαυρών προς αναζήτηση από τους geocachers.

Το γερμανόφωνο περιοδικό «Geocaching» με ενημερωτικό περιεχόμενο για όλες τις πτυχές αυτής της δραστηριότητας, απευθύνεται σε όποιον θέλει να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τον κόσμο του geocaching, αλλά και σε όσους ήδη το αγαπούν, προσφέροντας σε νέο και παλαιό αναγνώστη ποικιλία άρθρων για περιπέτειες, συμβουλές, τεχνάσματα, απόκρυψη και εύρεση geocaches, καθώς και συνεντεύξεις με έμπειρους geocachers. Περιέχει επίσης νέα από αυτή την κοινότητα, κριτικές προϊόντων εξοπλισμού και αξεσουάρ, καθώς και πληροφορίες για επερχόμενες δραστηριότητες. Το περιοδικό εκδόθηκε για πρώτη φορά το έτος 2010 και σήμερα κυκλοφορεί 34.000 αντίτυπα, 6 φορές ετησίως. Η δημοσίευση του δεκασέλιδου αφιερώματος για την Κέρκυρα αναμένεται τον Ιούλιο του 2024.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Γερμανών geocachers ανέρχεται σε 460.000. Το κοινό είναι 52,3% άνδρες και 47,7% γυναίκες, ηλικίας από 35 έως 55 ετών. Πρόκειται για ιδιαίτερα ευφυές κοινό, με οικονομική άνεση, που αγαπά τα ταξίδια στη φύση, εξοικειωμένο με τη σύγχρονη τεχνολογία, ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένο στην ομάδα, συνδυάζοντας εναλλακτικές διακοπές και χόμπι».

ΠΗΓΗ: travel.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή