Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » H γιορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων της Μητροπόλεως Κέρκυρας

H γιορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων της Μητροπόλεως Κέρκυρας

Με μια εξαιρετική εκδήλωση, που διεξήχθη μπροστά από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 έγινε η λήξη των κατηχητικών συνάξεων και των νεανικών συντροφιών της Μητροπόλεως Κερκύρας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος, με την ευθύνη του υπευθύνου του π. Γεωργίου Μπογδάνου και των στελεχών του νεανικού έργου, κληρικών και λαϊκών. Θέμα της εκδήλωσης ήταν: « Νέοι, επικοινωνία, σχέσεις: η πρόταση της πίστης μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τραγούδια η Παιδική- Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» το Τμήμα Προετοιμασίας αυτής, με επιμέλεια της μαέστρου κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου, και με εξαιρετικά δρώμενα, δοσμένα με σύγχρονο τρόπο, τα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ελένη Μπέλλου», οι ενορίες των Αγίων Πάντων Κέρκυρας, του Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου, της Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγητρίας Αλεπούς, του Μητροπολιτικού Ναού Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, Αγίου Βλασίου & Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, της Αγίας Κυριακής Χρυσηΐδος και της ενορίας Αγίας Τριάδος Κοντοκαλίου, ενώ παραδοσιακούς χορούς χόρεψε η παιδική χορευτική ομάδα της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Παρελίων. Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Έφη Χαϊντάρη.

Ενθουσιασμένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος συνεχάρη τον υπεύθυνο νεότητος, τα στελέχη του νεανικού έργου, τους ιερείς των ενοριών, τους γονείς και κυρίως τα παιδιά. Τόνισε ότι η Εκκλησία κάνει τη δική της αντίσταση σε έναν κόσμο, στον οποίο η ταυτότητα του λαού μας και οι αξίες του απειλούνται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ότι υπάρχουν οικογένειες που κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της πίστης και της παράδοσης και ότι το νεανικό έργο της Εκκλησίας δείχνει ότι η μαρτυρία και η ομολογία της αλήθειας ξεκινούν από την νέα γενιά. Προέτρεψε τα παιδιά και τους νέους να συμμετάσχουν στις κατασκηνωτικές περιόδους της τοπικής Εκκλησίας, που θα λειτουργήσουν και αυτό το καλοκαίρι στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Κασσιώπης.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή