Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γιώργος Καρύδης: Η  Δημοτική Αρχή εγκαταλείπει και το υπαίθριο θέατρο Ν.ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ στην Παλαιοκαστρίτσα

Γιώργος Καρύδης: Η  Δημοτική Αρχή εγκαταλείπει και το υπαίθριο θέατρο Ν.ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ στην Παλαιοκαστρίτσα

«Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως η Δεξιά ουδέποτε είχε καλές σχέσεις με την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση. Όλες οι αυτοδιοικητικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις έλαβαν χώρα από προοδευτικές κυβερνήσεις ( καποδιστριακοί, καλλικρατικοί Δήμοι, ρυθμίσεις Κλεισθένη, αιρετές νομαρχίες, περιφέρειες κ.ά.). Οι δεξιές κυβερνήσεις φρόντιζαν για τον ακρωτηριασμό των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της αυτοδιοίκησης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Κερκυραϊκή Συμμαχία, Γιώργος Καρύδης.

Ο κος Καρύδης αναφέρει επίσης: «Έτσι με νομοθετικές παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης  καταργήθηκε η ανόθευτη, δημοκρατική και δημιουργική απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξοβελίστηκαν από τις δημοτικές Επιτροπές, αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια, η αντιπολίτευση στερείται του δικαιώματος διαλόγου, παρεμβάσεων και προτάσεων στις συνεδριάσεις της υποτιθέμενης ‘’λογοδοσίας’’. Η αδιαφάνεια, το παρασκήνιο και οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν.

Πιστοί εφαρμοστές αυτών των αντιαυτοδιοικητικών και αντιδημοκρατικών επιλογών είναι και οι αιρετοί άρχοντες που ανήκουν στον πολιτικό χώρο της Δεξιάς.

Η τοπική κοινωνία ακόμη αναμένει να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κορυφαίο ζήτημα της ύδρευσης, που τελευταία ταλαιπωρεί περισσότερο από ποτέ τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

Οι συμβασιούχοι του Δήμου, που απολύονται, μετά από πρόσφατη δικαστική απόφαση, αναμένουν πρωτοβουλίες του Δήμου για να μπορέσουν να δουλέψουν για να ζήσουν. Ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση. Τα κροκοδείλια δάκρυα από πλευράς Δήμου περί δήθεν ‘’συμπαράστασης’’ στους συμβασιούχους μόνο στα λόγια,  είναι απλά κοροϊδία.

Εκτός των άλλων πρόσφατα, μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην 16η  συνεδρίασή της (13-05-2024) αποφάσισε να αφαιρέσει από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  το ποσό των 100.000 ευρώ –από το συνολικό των 120.000 ευρώ- που ήταν διατεθειμένο  για τη συντήρηση και ανακατασκευή προς λειτουργία του υπαίθριου ιστορικού θεάτρου Ν.ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ στην Παλαιοκαστρίτσα! Αντ΄αυτού η δημοτική αρχή άφησε μόνο το ποσό των 20.000 ευρώ για ΄΄μελέτη’’ του έργου. Πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά απένταξη του έργου.

Κι ακόμη είμαστε στην αρχή! Έχουμε πολλά να διαπιστώσουμε στον σημερινό δημοτικό κατήφορο…».

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή