Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γιάννης Τασιούλας: “Φτάνει ως εδώ” πρέπει να είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών

Γιάννης Τασιούλας: “Φτάνει ως εδώ” πρέπει να είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών

Η Κομματική Οργάνωση της Κέρκυρας έχει ήδη ξεκινήσει μία πολύμορφη πολιτική δραστηριότητα εν όψη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με εκδηλώσεις, περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες. Στόχος του ΚΚΕ είναι να έρθει σε επαφή και να συζητήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους για τα όσα ζούμε σήμερα, για το πως η καθημερινότητά μας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε συνδέονται άμεσα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Για το λόγο αυτό η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να είναι μία «χαλαρή ψήφος» αλλά μία ψήφος που θα δώσει δύναμη στο λαό, που θα καταδικάσει την πολιτική της ΕΕ και των υποστηρικτών της, δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που κινούνται στην ίδια γραμμή. Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς μας, καλωσορίζουμε στην Κέρκυρα τον Γιάννη Τασιούλα, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Οικοδόμο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει για σήμερα Σάββατο επίσκεψη και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο και στο ξενοδοχείο του MarBella, στο ξενοδοχείο Sandy Beach, το απόγευμα στις 8 περιοδεία στις Ριγγλάδες και στο Ποτάμι Λευκίμμης ενώ αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στο χωριό του Άι Μαθιά. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να υπερψηφίσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να στείλει ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ανάτασης, ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα δυναμώνει κι άλλο το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική.

Στις ευρωεκλογές ο λαός μας έχει μια μεγάλη δυνατότητα, να στείλει αποφασιστικό μήνυμα λέγοντας “φτάνει ως εδώ”, στηρίζοντας και στέλνοντας όσο πιο ψηλά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του, την αντίθεσή του στην πολιτική της ΕΕ, που δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών αλλά είναι ένωση του κεφαλαίου, των λόμπι, των επιχειρηματικών συμφερόντων. Να εκφράσει την αντίθεσή του σε μία πολιτική που παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα για τη ζωή των εργαζομένων που συνδιαμορφώνεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου που ομογνωμούν και σχεδόν ταυτόσημα ψηφίζουν όσα βιώνει σήμερα ο λαός μας από αυτή την πολιτική. Στους χαμηλούς μισθούς, στην ιδιωτικοποίηση ακόμα περισσότερο της υγείας, της παιδεία, εμπλέκοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους με τον πόλεμο της Ουκρανίας που συμμετέχει η χώρα μας, το μακελειό που γίνεται στην Παλαιστίνη με την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνου του Ισραήλ.

Έχει μία ευκαιρία ο λαός μας να εκφράσει την αντίθεσή του γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών θα σημαίνει δυνάμωμα των αγώνων, θα σημαίνει δυνάμωμα του ίδιου του λαού να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση αλλά και να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση με επίκεντρο τις δικές του ανάγκες, τα δικά του συμφέροντα και όχι τα κέρδη των λίγων, ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστεί αυτό το αίσχος της επίσημης στρατηγικής της ΕΕ της λογικής κόστους-οφέλους που παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ, να ενισχυθούν οι αγώνες. Και αυτό ο λαός μας το ξέρει ότι θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Το ΚΚΕ δεν είναι λόγια, το ΚΚΕ είναι πράξεις και είναι εγγύηση ότι ο λαός μπορεί στο πλάι του να έχει αποτελέσματα, να έχει νίκες, να έχει νικηφόρα αποτελέσματα. Η ιστορία δείχνει ότι όταν ο λαός μας στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ μεγαλούργησε, μπόρεσε να πετύχει πράγματα που έμοιαζαν απίθανα αλλά έγιναν πραγματικότητα. Η μεγαλύτερη δύναμη που έχει ο λαός μας είναι η ίδια του η πείρα, η ίδια του η ζωή, πρέπει να την κάνει κριτήριο ψήφου για να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων του μέλλοντος των παιδιών του, της οικογένειας του.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή