Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και   Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και   Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευσή του, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού του, στο κτίριο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ«ΜΕΛΙΣΣΑ», στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Απολογισμός Πεπραγμένων 2023, ο Οικονομικός Απολογισμός 2023, ο Προϋπολογισμός 2024 και το Πρόγραμμα Δράσης 2024, ενώ διαβάστηκε και το Πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Στο Πρόγραμμα Δράσης αναφέρθηκαν οι κυριότερες δράσεις του Συλλόγου, όπως  η λειτουργία του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ», του Κέντρου Υποστήριξης Ιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ, η συνεργασία του Συλλόγου με την έδρα της OYNESCO για την Πολιτιστική Κληρονομιά που αφορά τα Άτομα με Αναπηρία, η εκδρομή της ΜΕΛΙΣΣΑΣ στα Γιάννενα, Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο, η Συμβουλευτική Γονέων, η Ημερίδα της ΕΣΑμεΑ με θέμα την ενημέρωση εργαζομένων σε δομές ΑμεΑ και αιρετών του αναπηρικού κινήματος, η Ημερίδα ενημέρωσης της ΕΣΑμεΑ και στήριξης γονέων παιδιών με αναπηρία για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, καθώς επίσης και η ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρία της Κέρκυρας και των γονέων τους μέσω της Ιστοσελίδας του Συλλόγου (melissa-amea-corfu.gr)και τουfacebookεπίσης του Συλλόγου (Μέλισσα Αμεα Κέρκυρα).

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία και των γονιών τους λόγω τηςενεργειακής και καταναλωτικής κρίσης,αλλά και για τις παρεμβάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Προέδρου της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων αυξήσεων και των εν γένει προβλημάτων  που εξαθλιώνουν την ζωή των Ατόμων με Αναπηρία. Οι παρεμβάσεις αυτές επέφεραν σημαντικά αποτελέσματα, όπως η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, η ορφανική σύνταξη, το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, το e ΚΕΠΑ, οι διορισμοί ΑμεΑ στο Δημόσιο μέσω ποσόστωσης ΑΣΕΠ, κ.α.

Τέλος διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση 2024 της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου – Βορείων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ) στην οποία εκλέχθησαν ο κ.  Ζουμπουλίδης Σπύρος και η κα Κακαρούγκα Ζωή με αναπληρωτή τον κ.  Δανιήλ Συναδινό και για το 11 Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο 2025 της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), στο οποίο εκλέχθηκε ο κ.  Σπύρος Ζουμπουλίδης, με αναπληρωτές τον κ. Δανιήλ Συναδινό και την κα Ζωή Κακαρούγκα.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή