Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » “Γέμισε” το λιμάνι πολεμικά πλοία. Σε εξέλιξη η άσκηση “Adrion 2024”.

“Γέμισε” το λιμάνι πολεμικά πλοία. Σε εξέλιξη η άσκηση “Adrion 2024”.

Από σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου πρόκειται να λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας η διακρατική άσκηση των χωρών της Αδριατικής με την ονομασία “Adrion 2024”.

Στην άσκηση πρόκειται να συμμετάσχουν πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία και Αλβανία που θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Κέρκυρας αλλά και προσωπικό από Σλοβενία και Μαυροβούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ναυτική άσκηση ADRION, είναι απόρροια της ADRION ( Adriatic – Ionian Initiative , μτφ πρωτοβουλία για την Αδριατική και το Ιόνιο), μιας κίνησης των κρατών της Αδριατικής που είναι μέλη της ΕΕ ώστε να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή και ΝΑΤΟϊκή πορεία των χωρών που δεν είναι ενταγμένες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και ξεκίνησε το 2000 με την “Δήλωση της Ανκόνα”.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που είχαν υπογράψει αρχικά τη δήλωση ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία και η Σλοβενία.

Η άσκηση πραγματοποιείται από το 2004 με πρωτοβουλία των Πολεμικών Ναυτικών της Ιταλίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Κροατίας, Σλοβενίας και Μαυροβουνίου.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή