Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » «Γαβρήλος- Ζαμπάρας- Αυλωνίτης: Άλλος ένας εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ νεκρός, θύμα της διάλυσης του ΣΕΠΕ και της απορρύθμισης του πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας»

«Γαβρήλος- Ζαμπάρας- Αυλωνίτης: Άλλος ένας εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ νεκρός, θύμα της διάλυσης του ΣΕΠΕ και της απορρύθμισης του πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας»

Ο θάνατος του εργαζόμενου του ΔΕΔΔΗΕ στην Κέρκυρα, στην προσπάθειά του να συνδέσει ένα κομμένο καλώδιο σε ένα οικόπεδο, αποτελεί άλλη μια τραγική απόδειξη πως τα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα στη χώρα μας βρίσκονται σε επικίνδυνη αύξηση και πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται για την εργασία έχουν ελαστικοποιήσει το πλαίσιο ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων.

Μόνο για την περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περίπου 47 ακρωτηριασμοί εργαζομένων- είτε μονίμων, είτε εργολαβικών – και 13 θανατηφόρα ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλούνται να δουλεύουν τις περισσότερες φορές μόνοι τους στις βάρδιες και πολλές φορές σωρεύουν ρεπό (έως και 120) που δεν μπορούν να πάρουν λόγω υποστελέχωσης και μεγάλου όγκου εργασίας αντίστοιχα. Ενώ και όσοι προσλαμβάνονται, δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο της εκπαίδευσής τους, αφού λόγω του αυξημένου φόρτου μπαίνουν στο πεδίο με ανολοκλήρωτη την απαραίτητη μαθητεία τους.

Ειδικά στην περιοχή των Ιονίων Νήσων και στην Κέρκυρα, εργάζονται μόνο 8 τεχνίτες, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στον όγκο βλαβών , ειδικά το καλοκαίρι που πλήθος τουριστών συρρέει. Πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν έως και 50 υπερωρίες τον μήνα, ενώ πολύ συχνά καλείται και συμπληρωματική δύναμη από την Πάτρα, για την αντιμετώπιση των κλήσεων.

Η εργασιακή εξόντωση, οι τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τα πολύωρα μεροκάματα, η έλλειψη εκπαίδευσης, οι εργολαβίες του τρόμου και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι καθημερινό καθεστώς για τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ. Τα νούμερα εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στον τομέα αυτών, τρομάζουν γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχήσει την Κυβέρνηση και να κινητοποιήσει ανάλογα την Επιθεώρηση Εργασίας.

Καλούμε την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, για την τήρηση της νομοθεσίας και για τον ενδελεχή και συνεχή έλεγχο τήρησης των κανόνων ασφαλείας και χρήσης των κατάλληλων μέσων προστασίας. Όπως επίσης την καλούμε να επισπεύσει το πόρισμα για τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου στην Κέρκυρα και να πράξει τα δέοντα για την δικαίωση και την στήριξη της οικογένειάς του.
Από την πλευρά μας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του, καθώς και στους συναδέλφους του στον ΔΕΔΔΗΕ και υποσχόμαστε πως δεν θα αφήσουμε κανένα εργαζόμενο απροστάτευτο και ανυπεράσπιστο μπροστά σε αυτές τις πολιτικές που ισοπεδώνουν δικαιώματα και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ζωή και την ασφάλειά τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή