Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γαλλικές εκλογές: Καθαρή νίκη για Λεπέν, πανωλεθρία για Μακρόν δείχνουν τα exit polls- Δεύτερος ο Συνασπισμός της Αριστεράς

Γαλλικές εκλογές: Καθαρή νίκη για Λεπέν, πανωλεθρία για Μακρόν δείχνουν τα exit polls- Δεύτερος ο Συνασπισμός της Αριστεράς

Οι τελευταίες κάλπες έκλεισαν στις 21:00 στη Γαλλία και ως είθισται βγήκαν τα πρώτα επίσημα exit polls.

 

To exit poll όπως το δίνει η Le Monde

Εθνική Συσπείρωση (Λεπέν): 34% και 260-310 έδρες
Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Μελανσόν): 28,1% και 115-165 έδρες
Αναγέννηση (Μακρόν): 20,3% και 90-120 έδρες
Ρεπουμπλικανοί: 10,2% και 30-50 έδρες

Εκτίμηση αποτελέσματος μεταδίδει το BFMTV
Εθνική Συσπείρωση: 33%
Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 28,5%
Αναγέννηση: 22%
Ρεπουμπλικάνοι: 10,5%

Η Elabe τόνισε σε μια εκτίμηση για το κανάλι BFM TV ότι το RN και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να κερδίσουν μεταξύ 260-310 εδρών στο κοινοβούλιο στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Ιουλίου, ενώ η Ipsos προέβλεψε εύρος εδρών 230-280 για το RN και τους συμμάχους του σε μια δημοσκόπηση για τη Γαλλική Τηλεόραση.

Απαιτούνται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, την κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου.

Οι πρώτες δηλώσεις
Λεπέν: Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία
«Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία»: Η Μαρίν Λεπέν στην πρώτη της δήλωση μετά τα πρώτα exit poll ζητά από τους πολίτες να προσέλθουν ξανά στην κάλπη την επόμενη Κυριακή και να στηρίξουν το κόμμα της.

«Εάν έχετε κάνει άλλη επιλογή, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στον συνασπισμό για την ασφάλεια, την ελευθερία και την ενότητα».

«Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά η Μαρίν Λεπέν.

«Η δημοκρατία μίλησε», είπε ακόμη δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι «το μπλοκ των Μακρονιστών» έχει «πρακτικά εξαλειφθεί».

«Οι Γάλλοι έδειξαν την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα με 7 χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής εξουσίας», πρόσθεσε, μιλώντας για «ένα σήμα εμπιστοσύνης που μας τιμά και μας υποχρεώνει».

Μακρόν: Η υψηλή συμμετοχή δείχνει την επιθυμία να «ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση
Ο Μακρόν από την πλευρά του ζητά μια «μεγάλη, ξεκάθαρα δημοκρατική απάντηση» ενάντια στο κόμμα Λεπέν.
Για τον Εμανουέλ Μακρόν, η υψηλή συμμετοχή δείχνει την επιθυμία να «ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση»

Μελανσόν: Η μόνη λύση είναι η απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Λαϊκό Μέτωπο
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ζαν-Λiκ Μελανσόν μετά την ανακοίνωση των exit poll στη Γαλλία τόνισε πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να είναι ο ίδιος ο επόμενος πρωθυπουργός.

«Μία μαζική ψηφοφορία αντιμετώπισε αυτήν την παγίδα. Είχε ως αποτέλεσμα μία ηχηρή ήττα για τον πρόεδρο, την ομάδα του και τους υποψηφίους. Τουλάχιστον ένα πράγμα είναι βέβαιο, ο κ. Ατάλ δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός.
Η επιστροφή των ψηφοφόρων στην κάλπες επετεύχθη χάρη στη νεολαία και τις λαϊκές γειτονιές. Θα ήθελα να να ευχαριστήσω όσους κατέστησαν εφικτό αυτό το αποτέλεσμα.
Η χώρα πρέπει να επιλέξει αν θα πάμε στο χειρότερο διχασμό, τις διαφορές ως προς τη θρησκεία, τη χώρας προέλευσης ή ενός λαού που θα δράσει για το κοινό καλό. Είτε το λαϊκό μέτωπο είτε ο εθνικός συναγερμός. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι άλλο στο λαό μας
Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο η μόνη λύση δεν πρόκειται απλώς να ψηφίσετε κατά, αλλά να ψηφίσετε για ένα διαφορετικό μέλλον που θα σέβεται κάθε πολίτη και κάθε ζωντανό ον. Αυτό είναι εφικτό στο 2ο γύρο».

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή