Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΦΕ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»: Η συναυλία της Μ. Δευτέρας αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη

ΦΕ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»: Η συναυλία της Μ. Δευτέρας αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη

Τη Μ. Δευτέρα 29/04/2024, το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποιεί και φέτος την καθιερωμένη του συναυλία, ενόψει των ημερών των Αγίων  Παθών.

Η Συναυλία της «Φ. Ε. Μάντζαρος» φέτος είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη.

Στο Α’ μέρος της συναυλίας θα ακουστεί το εμβληματικό έργο του Μ. Θεοδωράκη  «Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και εκδοχή Μάνου Χατζιδάκι. Ένα έργο το οποίο υπήρξε επανάσταση για το Ελληνικό τραγούδι και στο οποίο συνυπάρχουν το μανιάτικο μοιρολόι, η Ζακυνθινή καντάδα, το Κρητικό ριζίτικο και οι εκκλησιαστικές μας μελωδίες, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης.

Ερμηνεύει ο τραγουδιστής κ. Κώστας Θωμαΐδης.

Στο Β’ μέρος της συναυλίας θα ακουστεί το έργο  «Little Fugue in G minor» του J.S. Bach, σε διασκευή Σπύρου Μαυρόπουλου, ένα από τα πιο γνωστά έργα που γράφτηκαν ποτέ.

 

Επίσης θα ακουστούν τα αντιπολεμικά έργα

  1. Banja Luka  του Jan de Haan. Ένα έργο που περιγράφει τα βιώματα του βίαιου 5ετούς εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που επέφερε τρομερά δεινά στους κατοίκους της πόλης Banja Luka, έφερε την επιθετικότητα, την απόγνωση αλλά και την ελπίδα για ειρήνη.
  2. Festival Overture 1812 του Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Ένα έργο που περιγράφει τη Γαλλική εισβολή στη Ρωσία υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη αλλά και τη Ρωσική άμυνα. Το έργο πρωτοπαίχτηκε στις 20 Αυγούστου 1882 κάτω από μια τέντα κοντά στον ημιτελή Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας, ο οποίος ανεγέρθηκε στη μνήμη όσων υπερασπίστηκαν τη Ρωσία, κατά την επίθεση των Γάλλων, το 1812. Το έργο είναι ευρύτερα γνωστό για την τελική κλιμάκωση του με ομοβροντίες κανονιών, με κωδωνοκρουσίες και με φανφάρα χάλκινων πνευστών.

Την συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός της «ΦΕΜ» κ. Σωκράτης Άνθης. 

Η γενική είσοδος θα είναι 10€. Εισιτήρια θα προπωλούνται από την Δευτέρα 22/04/2024 και κάθε μέρα (πλην Κυριακής των Βαΐων) στο κτήριο της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος», οδός Φιλαρμονικής αρ. 23, ώρες 10:00 πμ – 12:00 μμ και 18:00 μμ – 20:00 μμ, καθώς και κατά την ημέρα της συναυλίας, 1 ώρα προ της έναρξης αυτής στο Δημοτικό Θέατρο. 

Πληροφορίες: 697 6835014

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή