Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Έτοιμο το  νέο τμήμα πορθμειακών γραμμών του λιμανιού της Κέρκυρας – Τις επόμενες 2 εβδομάδες σε λειτουργία

Έτοιμο το  νέο τμήμα πορθμειακών γραμμών του λιμανιού της Κέρκυρας – Τις επόμενες 2 εβδομάδες σε λειτουργία

Σε δυο εβδομάδες θα μπει σε λειτουργία  το νέο τμήμα του λιμανιού της Κέρκυρας, που θα εξυπηρετεί τις γραμμές εσωτερικού, απελευθερώνοντας παράλληλα και το τμήμα που καταλάμβαναν τα πορθμεία, που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των διεθνών πλόων, αλλά και της κρουαζιέρας.

Μετά την ολοκλήρωση και την ηλεκτροδότηση του υποσταθμού ρεύματος, ολοκληρώνονται και οι εργασίες φωτισμού του χώρου, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί τα νέα εκδοτήρια εισιτηρίων, στήθηκε το στέγαστρο αναμονής των επιβατών και γίνονται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές διαγραμμίσεις για την ομαλή κίνηση των οχημάτων κατά τις αφιξο-αναχωρήσεις.

Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί και κάμερες ασφαλείας, ενώ γίνονται και δοκιμές των συστημάτων ελέγχου της περιοχής, αλλά και του φόρτου κίνησης στον κόμβο που θ’ αποτελέσει βασικό στοιχείο της λειτουργίας  του νέου λιμανιού.

Μάλιστα  βάση του σχεδιασμού  που έχει ήδη καταρτιστεί, ο κόμβος θα εξυπηρετεί  μόνο τα ΙΧ, ενώ τα μεγάλα οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία θα συνεχίσουν να εξέρχονται του λιμανιού από την πύλη που βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το σημείο με την πυκνή έξοδο μεγάλων οχημάτων κατά τις αφίξεις.

Άλλωστε και για τα φορτηγά η επιλογή της λειτουργούσας πύλης  είναι η πλέον λογική καθώς σε εκείνο το σημείο παραμένει και η γεφυροπλάστιγγα, που χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα μεταφορικά  οχήματα.

Να σημειώσουμε επιπλέον, πως ήδη έχουν ειδοποιηθεί όλα τα πλοία που ελλιμενίζονταν στο τμήμα που θα μπει  σε λειτουργία για τις νέες θέσεις πρόσδεσής τους, έτσι ώστε  άμεσα να λειτουργήσουν οι εσωτερικές γραμμές χωρίς προβλήματα.

Ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να σημειώσουμε πως η μεταφορά των εσωτερικών γραμμών  στο νέο τμήμα χαρακτηρίζεται κι από την εγγύτητα που πλέον έχει με την πόλη και το ιστορικό κέντρο, γεγονός που κάνει ακόμα ευκολότερη την προσέγγιση των επιβατών στις πορθμειακές γραμμές.

Τέλος, να σημειώσουμε πως με τις εργασίες αναβάθμισης που έγιναν στο λιμάνι, μετά μάλιστα από πολλά χρόνια όπου συζητιούνταν αυτές και κυρίως με την εγκατάσταση και λειτουργία υποσταθμού ρεύματος, επιλύεται ένα κρίσιμο ζήτημα στην περιοχή με την επάρκεια ισχύος του ρεύματος, αλλά και απρόσκοπτης λειτουργίας της ηλεκτροδότησης, καθώς  οι διακοπές, τόσο στην  «κορακοφωλιά», όσο και στα «καΐκια»  ήταν συχνές.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή