Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ετοιμάζουν νέα γραμμή δρομολογίων με Κέρκυρα; – Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας επανέρχεται στο παλιό  εγχείρημα που σταμάτησε λόγω κόστους 

Ετοιμάζουν νέα γραμμή δρομολογίων με Κέρκυρα; – Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας επανέρχεται στο παλιό  εγχείρημα που σταμάτησε λόγω κόστους 

Σε συζητήσεις για τη σύνδεση με τακτικά δρομολόγια μέσω λεωφορείων με την Κέρκυρα βρίσκεται το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και οι οποίες είναι πολύ πιθανό να καρποφορήσουν ίσως και εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ουσιαστικά ο Βόλος, όπως όλα δείχνουν επανέρχεται στο εγχείρημα που υλοποιήθηκε προ 15ετίας, αλλά δεν ευδοκίμησε λόγω κόστους, όπου και συνέδεε τη Μαγνησία με την Ηγουμενίτσα και τελικό προορισμό την Κέρκυρα.

Για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο όμως θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη συμφωνία με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας, που όμως σήμερα συνεργάζεται με το αντίστοιχο ΚΤΕΛ Λάρισας, και κατά προέκταση εξυπηρετεί τη σύνδεση με τη Μαγνησία.

Βέβαια, στο ρεπορτάζ του Φώτη Σπανού για το «e-thessalia.gr», αναφέρεται πως θα είναι η πρώτη φορά που το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα ξεκινήσει δρομολόγια με ένα νησί, όπως είναι η Κέρκυρα, καθώς η Εύβοια με την οποία ήδη υπάρχει γραμμή δρομολογίων ναι μεν είναι νησί, αλλά υπάρχει και η χερσαία επικοινωνία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: “Οι προοπτικές πραγματοποίησης δρομολογίων με την Κέρκυρα είναι πολύ καλές πρώτον, γιατί εκεί σπουδάζουν αρκετοί φοιτητές από τη Μαγνησία και ευρύτερα τη Θεσσαλία, και δεύτερον, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από Βολιώτες να επισκεφθούν τουριστικά το νησί των Φαιάκων και να περάσουν όμορφα.

Άλλωστε η Κέρκυρα αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τους Θεσσαλούς που έχουν και πιο άμεση μετάβαση σε σχέση με τα νησιά του Αιγαίου ή άλλων περιοχών. Ο τρίτος λόγος είναι πως με το δρομολόγιο για την Κέρκυρα θα εξυπηρετηθεί και η Ηγουμενίτσα που έχει τη σημασία της ως λιμάνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε πως «υπάρχει μια συζήτηση με τους συναδέλφους από την Κέρκυρα για να ξεκινήσει γραμμή με δρομολόγια.

Θα δούμε πού θα καταλήξει αυτή η συζήτηση, μήπως και τελικά κάποια λεωφορεία έρχονται στον Βόλο. Οι συζητήσεις περιστρέφονται στην πραγματοποίηση τεσσάρων με πέντε δρομολογίων την εβδομάδα, με λεωφορεία που έρχονται από την Κέρκυρα και δικά μας που θα πηγαίνουν στον Βόλο.

Το δρομολόγιο θα διαρκεί από Βόλο μέχρι Κέρκυρα γύρω στις 6 ώρες. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε το δρομολόγιο ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, αν και υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή