Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Αγωνιστική εγρήγορση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λευκίμμης

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Αγωνιστική εγρήγορση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λευκίμμης

« Είναι φανερό πως οι φόβοι μας για τις συνέπειες που θα έχει στην τοπική κοινωνία και οικονομία η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης είναι λιγότεροι από τον πραγματικό κίνδυνο που εμπεριέχουν για τον λαό οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων» τονίζει σε ανακοίνωση το ΕΚΚ.

Το ΕΕΚ επίσης σημειώνει: «Χτες στην Λευκίμμη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ανερυθρίαστα ενώπιον εκπροσώπων φορέων της τοπικής κοινωνίας ότι στο λιμάνι της Λευκίμμης δεν θα μπαίνει όποιος θέλει και θα εφαρμοστούν κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την Συνθήκη Σέγκεν 3. Μίλησε δηλαδή για αποκλεισμό του λαού από την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο λιμάνι του. Την ίδια ώρα πληροφορούμαστε ότι με έγγραφο ειδικών επισημαίνεται ο κίνδυνος ατυχήματος στην λιμενολεκάνη εάν αλλάξει η χρήση του λιμανιού και τροποποιηθεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα δικαιώματα, ούτε για την ποιότητα ζωής, ούτε για την οικονομία του λαού. Είναι γνωστό ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση και τα αρπαχτικά του Κεφαλαίου είναι να αβγατίσουν τα κέρδη τους σε βάρος του λαού. Εκείνο όμως που αναδεικνύουν με μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα είναι το περίσσευμα θράσους με το οποίο επενδύουν την πολιτική τους γραμμή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό σε αγωνιστική εγρήγορση για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λευκίμμης και να μην χαθεί λεπτό για την καλύτερη οργάνωση των απεργιών τις 17 Απρίλη και την 1η Μάη κόντρα στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή