Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επίσκεψη express  Μητσοτάκη στην Κέρκυρα: «Σήμερα πηγαίνουμε με το κεφάλι ψηλά στην Ευρώπη» – Μετά τις εκλογές δρομολογείται λύση για την ύδρευση

Επίσκεψη express  Μητσοτάκη στην Κέρκυρα: «Σήμερα πηγαίνουμε με το κεφάλι ψηλά στην Ευρώπη» – Μετά τις εκλογές δρομολογείται λύση για την ύδρευση

Επίσκεψη express στην Κέρκυρα  πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μετά τις συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, όπου συμμετείχε κι ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, στη συνέχεια συνάντησε το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανο Πουλημένο, περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους πριν από την ομιλία του στο κέντρο της παλιάς Πόλης, μπροστά από το San Giacomo,  το ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Θέλω να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, αυτή του Παναθηναϊκού, για την κατάκτηση της 7ης Ευρωλίγκας, και μακάρι να έχουμε κι άλλες ανάλογες επιτυχίες αυτή την εβδομάδα σε άλλο σπορ», εννοώντας τον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα.

«Οι εκλογές δεν συμπίπτουν με βουλευτικές ή τοπικές εκλογές και καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και ότι δεν έχουν ίσως τόσο μεγάλη σημασία. Είναι εσφαλμένη η σκέψη, γιατί οι αποφάσεις στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία θα επηρεάσουν σημαντικά τις ζωές μας και ειδικά στα Επτάνησα, που είναι και πιο κοντά γεωγραφικά στην Ευρώπη.

Θυμάστε εδώ πως στην περίοδο του κορωνοϊού τα κλείσαμε όλα, αλλά ανοίξαμε τον τουρισμό και πάμε φέτος για χρονιά ρεκόρ. Πήραμε σημαντικές αποφάσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και το καταφέραμε με το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ελλάδα εξασφάλισε 36 δισ. από αυτή τη χρηματοδότηση.

Δείτε τα έργα που θα γίνουν στα νοσοκομεία, για παράδειγμα» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας άλλη μία αναφορά για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ΕΣΥ και για δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες.

«Εντοπίσαμε 20.000 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού και δεν το γνώριζαν. Αλλά τώρα θα γίνουν καλά» είπε.

Για την Παιδεία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους 36.000 διαδραστικούς πίνακες που θα τοποθετηθούν στα σχολεία με τη νέα περίοδο. «Όλα αυτά με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν δεν είχαμε ισχυρή φωνή, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΣΠΑ, που είναι σημαντικό ιδιαίτερα στην περιφέρεια, όπου έχει αυξηθεί κατά 30%».

«Προσωπική δέσμευση να βελτιωθεί το σύστημα ύδρευσης στη Κέρκυρα. Προσωπική μου δέσμευση να το δρομολογήσουμε μετά τις εκλογές» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Μετατρέψαμε τις διαφορές μας με την Τουρκία, εμπλέξαμε την Ευρώπη στο μεταναστευτικό, που μπορεί να φαντάζει μακρινό εδώ, αλλά για τη Θράκη και τα νησιά στο Αιγαίο δεν ήταν έτσι. Και η κυβέρνηση διασφάλισε τα σύνορα της χώρας με σύμμαχο την Ευρώπη» είπε ακόμη.

«Σήμερα πηγαίνουμε με το κεφάλι ψηλά στην Ευρώπη. Όχι ως μαύρο πρόβατο, αλλά ως μια χώρα που μπορεί να πηγαίνει όχι για να λέει τα προβλήματά της, αλλά να συμμετέχει στις εξελίξεις ως μια ισχυρή χώρα στην Ευρώπη».

Στην ακρίβεια… Ο «ελέφαντας του δωματίου», το θέμα που ταλανίζει τα περισσότερα νοικοκυριά. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Ομως η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι καλύτεροι μισθοί και συντάξεις. Και αυτό συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Λέω στους ξενοδόχους να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να βρουν καλούς υαλλήλους και έτσι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα και γι’ αυτούς.

«Έστειλα στην πρόεδρο της Κομισιόν με τόνο αυστηρό για τις τιμές των πολυεθνικών, ζητώντας την βοήθεια της Ευρώπης γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Και η αριστερά τα έβαλε μαζί μας γι’ αυτόν. Επειδή δίνουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας. Και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει και στο δημογραφικό πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Εμείς είμαστε που δώσαμε μια ανάσα με αύξηση του επιδόματος γέννας».

Καλό να νοικιάζονται τα διαμερίσματα σε airbnb, αλλά αυτό δημιουργεί και πιέσεις. Και πρέπει να βρούμε λύσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους πάνω σε αυτό. Εκεί ήρθε και το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Για αυτό σας εξήγησα πως όσα γίνονται σε Βρυξέλλες και Στρασβούργου, μας επηρεάζουν όλους. Πρέπει η ΝΔ να είναι ισχυρή μετά τις εκλογές. Η εντολή εξέπληξε ευχάριστα εμας. Είναι εντολή ευθύνης για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Είναι εντολή αλλαγών που υλοποιούμε με συνέπεια. Είτε με αυξήσεις στους δημοσίους, είτε για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εμείς στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά πρέπει να επενδύσουμε και σε μη κρατικά πανεπιστήμια. Ηταν μια ανορθογραφία της χώρας. Γίνονται βασικές μεταρρυθμίσεις στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Κάνουμε πράξη την πάταξη στην φοροδιαφυγή. Κάνουμε παρεμβάσεις γιατί περιορίζοντας την φοροδιαφυγή, έχουμε περισσότερα έσοδα για υγεία, ασφάλεια, κοινωνική πολιτική»

Για την δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός είπε: «Ήταν ο μεγάλος ασθενής και παραμένει. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι μη αποδεκτή και κάναμε τολμηρές παρεμβάσεις. Χρησιμοποιούμε ειρηνοδίκες που δεν εργάζονταν στο 100% και έχουμε τώρα περισσότερους δικαστές για πιο γρήγορες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία. Για όσα έγιναν και μας πόνεσαν, έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. αν καποιος δεν τις εχει εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσυνη και αυτή θα αποδόσεις και τις ευθύνες. ετσι δουλευει η δημοκρατία. Δικάζονται στο δικαστήριο με καθορισμένες διαδικασίες και με γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις» .

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή