Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επισκέψεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα σε λιμάνια του ΒΔ Ιονίου

Επισκέψεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα σε λιμάνια του ΒΔ Ιονίου

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο ΦΒ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας αναφέρεται στις επισκέψεις που κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε λιμάνια του ΒΔ Ιονίου. Ακολουθεί η ανάρτηση:

“Σημαντική και η σημερινή ημέρα της περιοδείας μας στο ΒΔ Ιόνιο με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη.
Περιελάμβανε επισκέψεις στο ΚΛ Ηγουμενίτσας και στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, συμμετοχή μας στην συγκινητική τελετή Μνήμης του Αρχικελευστού Τατσάκη Σωτηρίου που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος στον λιμένα Ηγουμενίτσας το 2009, επίσκεψη στους Παξούς και στην Λευκάδα.
Σε όλες τις συναντήσεις με τα στελέχη του ΛΣ, τονίσαμε την εμπιστοσύνη που δείχνει η πολιτική και φυσική ηγεσία προς αυτά και την προσπάθεια που γίνεται για την περαιτέρω αναβάθμιση του Σώματος σε μέσα και δυνατότητες. Ο σχεδιασμός του Αρχηγείου για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση επιχειρησιακών δυνατοτήτων, περιλαμβάνει και το ΚΛ Ηγουμενίτσας.
Κατά την συνάντηση που είχα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Πορφύρη και τον Εκπρόσωπο της επενδύτριας εταιρείας κ. Κουλούρη, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα Βασιλης ΓιογιακαςΑ, ετέθησαν μεταξύ άλλων τα θέματα: βελτίωσης του Πορθμείου, κατασκευής της προβλεπόμενης Μαρίνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας (έστω και αν γίνει με παραχώρηση), καθώς και κατασκευής ναυπηγοεπισκευαστικού τμήματος (καρνάγιου). Εντός του Ιουλίου η εταιρεία αναμένεται να καταθέσει το συνολικό Master Plan.
👉Σε ότι αφορά στους Παξούς, κατά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπύρο Βλαχόπουλο ετέθη το ζήτημα της στέγασης των υπηρετούντων στελεχών και αποφασίστηκε να εξετασθεί η δυνατότητα παραχώρησης από τον Δήμο Παξών στο ΛΣ, κατάλληλου οικοπέδου, ώστε το ΛΣ με ευθύνη του, να κατασκευάσει κατοικίες για τα στελέχη. Επίσης αποφασίστηκε η ανανέωση των αυτοκινήτων του Λ/Σ Παξών και η ενίσχυση του προσωπικού κατά τους θερινούς μήνες.
Τέλος πολύ συγκινητική ήταν η τελετή Μνήμης του Αρχικελευστού Τατσάκη Σωτηρίου που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με το τρισάγιο που εψάλλη στην προτομή του, παρουσία της οικογενείας του. Μάλιστα η οικογένεια επιβιβάστηκε στο ΠΠΛΣ 930 που φέρει το όνομά του και το οποίο ελλιμενίστηκε προς τούτο στον λιμένα Ηγουμενίτσας”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή