Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επιδόσεις-ρεκόρ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στο πρώτο τετράμηνο

Επιδόσεις-ρεκόρ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στο πρώτο τετράμηνο

Τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, σε σχέση με τα υπόλοιπα αεροδρόμια του χαρτοφυλακίου του γερμανικού ομίλου Fraport AG, εμφανίζει η ομάδα των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Fraport Στέφαν Σούλτε, κατά την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση μετόχων που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πριν από λίγες ημέρες. Οπως σημείωσε, εξαιρουμένου του αερολιμένα της Φρανκφούρτης, η επιβατική κίνηση στο χαρτοφυλάκιο των διεθνών συμμετοχών της Fraport επέστρεψε στα επίπεδα πριν από την εκδήλωση της κρίσης της COVID-19. Οπως πρόσθεσε, της ανάκαμψης ηγούνται οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες στην Ελλάδα που ενίσχυσαν πέρυσι, έναντι του 2019, την επιβατική κίνηση κατά 12%, σε 33,8 εκατ. άτομα. Η ανοδική αυτή τάση, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, αναμένεται να συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά.

Πράγματι, κατά το πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς, ο αριθμός επιβατών στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece ενισχύθηκε κατά 7,3%, στα 3,8 εκατ. άτομα, σε ετήσια βάση ή κατά 12,5%, συγκριτικά με το 2019. Την υψηλότερη αύξηση καταγράφει ο αερολιμένας Σκιάθου (15,1%), ενώ ακολουθούν αυτοί της Καβάλας (14,8%) και της Σαντορίνης (13,3%). Η ομάδα των 14 αερολιμένων περιλαμβάνει πέντε όπου ο αριθμός επιβατών υποχώρησε το πρώτο τετράμηνο, συγκριτικά με το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2023.

Πρόκειται γι’ αυτούς σε Ακτιο (-7%), Σάμο (-3,5%), Κεφαλονιά (-2,7%), Μύκονο (-1,3%) και Κω (-0,7%). Σε απόλυτους αριθμούς, τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση εμφάνισε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με 1,8 εκατ. άτομα (+7,6%) και ακολουθούν οι αερολιμένες Ρόδου (538.600), Χανίων (386.100) και Σαντορίνης (294.600). Στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, οι πέντε χώρες από τις οποίες προέρχεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Ολλανδία.

ΠΗΓΗ:moneyreview.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή