Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επέμβαση Κτηματικής Υπηρεσίας και ΕΛΑΣ στην παραλία του ΝΑΟΚ – Ξηλώθηκαν παράνομες «ομπρελοξαπλώστρες»

Επέμβαση Κτηματικής Υπηρεσίας και ΕΛΑΣ στην παραλία του ΝΑΟΚ – Ξηλώθηκαν παράνομες «ομπρελοξαπλώστρες»

Απομακρύνθηκαν  τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί χωρίς παραχώρηση απλής χρήσης στην παραλία του ΝΑΟΚ.

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συντονισμένη επιχείρηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε σε παραλία της περιοχής ΝΑΟΚ (Ναυτικός Αθλητισμός Όμιλος Κέρκυρας) του Δήμου Κέρκυρας στο κέντρο της πόλης όπου διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατάληψη τμήματος της παραλίας από επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια παραλία που επιλέγουν καθημερινά, μεταξύ άλλων, πολίτες και παραθεριστές μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και οικογένειες με παιδιά που δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλες παραλίες.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα έπειτα από δεκάδες καταγγελίες πολιτών (τηλεφωνικές καθώς και μέσω της εφαρμογής MyCoast) και αφού εντοπίστηκαν παραβάσεις, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, ο παράνομα καταλειφθείς χώρος διατέθηκε και πάλι προς χρήση στο κοινό καθώς απομακρύνθηκαν όλα τα τοποθετημένα κινητά αντικείμενα.

Πιο αναλυτικά, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων τεσσάρων τμημάτων του αιγιαλού συνολικής επιφάνειας 210 τ.μ. χωρίς σύμβαση παραχώρησης απλής χρήσης όπου η επιχείρηση είχε τοποθετήσει 13 ομπρέλες, 46 ξαπλώστρες, 13 τραπέζια και 20 καθίσματα.

Άμεσα συντάχθηκε το Τοπογραφικό Διάγραμμα και η Έκθεση Αυτοψίας και εκδόθηκε η Πράξη Απομάκρυνσης και η Διαταγή Σφράγισης. Ο χώρος σφραγίστηκε με ταινία, διατάχθηκε η διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητας εντός του χώρου και απαγορεύτηκε η είσοδος. Στη συνέχεια, τα κινητά αντικείμενα απομακρύνθηκαν με ευθύνη της επιχείρησης. Επιπλέον, αναμένεται η έκδοση του προστίμου στην επιχείρηση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, και το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή