Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΚ: “Να καλυφθεί άμεσα η θέση του Ογκολόγου γιατρού στο Νοσοκομείο”

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΚ: “Να καλυφθεί άμεσα η θέση του Ογκολόγου γιατρού στο Νοσοκομείο”

“Η λειτουργία του Ογκολογικού τιμήματος χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο μας ξεκίνησε πριν το 2010 στο παλιό νοσοκομείο με πολλά προβλήματα.
Το τελευταίο διάστημα με την ασθένεια και την απώλεια της ιατρού Ογκολόγου μας Άννας Μουζακίτη η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος γινόταν με κάλυψη κάθε 15 ημέρες Ογκολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και της Παθολόγου κας Μαρτζούκου .
Τους δύο τελευταίους μήνες η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος γινόταν με την παρουσία μια φορά την εβδομάδα από τον κ. Καποδίστρια με μετακίνηση του από την Πάτρα” σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κέρκυρας.

Το Σωματείο τονίζει επίσης ότι: “Το αίτημα της διοίκησης για μόνιμη μετακίνηση του συγκεκριμένου ογκολόγου στο Νοσοκομείο μας δεν έγινε δεκτό από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ .
Δυστυχώς το Νοσοκομείο μας μετά από 14 και πλέον έτη κινδυνεύει να μη μπορεί λειτουργήσει το απαραίτητο ογκολογικό τμήμα λόγω έλλειψης Ογκολόγου.
Απόρροια όλων των παραπάνω αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το νοσηρό και επιζήμιο φαινόμενο της υγειονομικής μετανάστευσης.
Το βιώνουν χιλιάδες ασθενείς μαζί με τις οικογένειές τους του τόπου μας και τώρα προστίθενται και οι ογκολογικοί ασθενείς προκειμένου να βρουν λύση στα προβλήματα τους πρέπει να αναζητήσουν Ογκολόγο σε άλλα Νοσοκομεία ή να απευθυνθούν σε ιδιώτες.
Προφανής η οικονομική , ψυχική και σωματική εξάντληση των ασθενών και των οικογενειών τους.
Εν τέλη το πρόβλημα γίνεται τοξικό καθώς για να διασφαλίσεις το ύψιστο αγαθό της υγείας σου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να απαντήσεις πριν στο δίλημμα ” Έχω χρήματα να φύγω εκτός Κέρκυρας για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα ;” .

Ως Σωματείο Εργαζομένων απαιτούμε άμεση λύση τώρα δηλαδή να γίνει δεκτή η μόνιμη μετακίνηση του Ογκολόγου στο Νοσοκομείο μας ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Θυμώνουμε με την αδιαφορία και τα πολιτικά παιχνίδια που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και φορέων για τη στήριξη λειτουργίας του μοναδικού δημοσίου Νοσοκομείου της Κέρκυρας – Παξών και Διαποντιων Νήσων”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή