Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ένα παιδικό καρναβάλι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Νηπιαγωγείο Νυμφών

Ένα παιδικό καρναβάλι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Νηπιαγωγείο Νυμφών

Με έναν ακόμα πρωτότυπο τρόπο ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κι η αντιδήμαρχος κυκλικής οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη προωθούν την χρήση του κομποστοποιητή στα σχολεία.


Αυτή τη φορά δημιούργησαν μια καρναβαλική περιπέτεια – γιορτή για τα πιτσιρίκια του νηπιαγωγείου Νυμφών με επίκεντρο τον κομποστοποιητή, φέρνοντας μαζί του τη μαγεία της οικολογίας και της αειφορίας.
Με τον τρόπο αυτό, καθώς τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο του κομποστοποιητή, ανοίγονται νέοι ορίζοντες μπροστά τους.
Με κάθε κίνηση, με κάθε νέα ανακάλυψη, η αγάπη τους για τη φύση γίνεται πιο έντονη.
Και ενώ κρύβονται πίσω από τις μάσκες τους, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν την αληθινή ομορφιά της οικολογίας.


Η πρόσκληση του Δήμου ήταν να χορέψουν μαζί σε αυτόν τον μαγικό χορό της φύσης και της φαντασίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να οδηγήσουν τον κόσμο προς ένα καλύτερο αύριο.

Το μήνυμα δε της αντιδημάρχου κας Κόκκαλη είναι: «Ας συνεχίσουμε να προωθούμε το μήνυμα της αειφορίας και της οικολογικής συνείδησης, χορεύοντας στους ρυθμούς της φύσης και των ονείρων μας.
Ας ενθαρρύνουμε κάθε παιδί να ανακαλύπτει τη μαγεία του κόσμου του και να γίνεται πρωταγωνιστής σε μια ιστορία που γράφεται με πράξεις αγάπης και φροντίδας για το περιβάλλον».


Ενώ θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια απεύθυνε στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Νυμφών κ. Μαίρη Μήτσου για την άψογη συνεργασία.
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως ως σήμερα, στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν κομποστοποιητές σε 15 από τις 29 σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση και τα οφέλη της, περίπου 1200 μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί.

Η δωρεάν διανομή κομποστοπoιητών στους δημότες συνεχίζεται.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή