Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΕΛΜΕ: Για το εργατικό ατύχημα στη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΛΜΕ: Για το εργατικό ατύχημα στη ΔΕΔΔΗΕ

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Νησάκι. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος της ΔΕΔΔΗΕ, πραγματοποιούσε εργασία αποκατάστασης βλάβης (μία από τις πολλές που συμβαίνουν στο νησί), όταν και τον χτύπησε το ρεύμα.

Το συμβάν αυτό, καθώς και παρόμοια και συνεχώς αυξανόμενα συμβάντα σε όλη τη χώρα μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, των ελλιπών μέτρων και μέσων προστασίας των εργαζομένων, της εργολαβοποίησης εργασιών που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό, της υποστελέχωσης πρακτορείων ΔΕΔΔΗΕ και άλλων κρίσιμων υπηρεσιών με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το ατύχημα ήρθε να επιβεβαιώσει με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα που έχει η απελευθέρωση- ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και ο ανταγωνισμός στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος των εργαζόμενων και καταναλωτών.

Κυβερνήσεις και κράτος ευθύνονται γιατί έχουν ξεχαρβαλώσει τις επιθεωρήσεις εργασίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ακολουθούσαν κατά γράμμα την εντολή των μεγαλοεργοδοτών για λήψη μέτρων με βάση τις ανάγκες της οικονομίας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να διερευνηθούν χωρίς καθυστέρηση απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του ατυχήματος. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα! Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες για ασφαλή εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας;

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα αποτρέπουν την επανάληψη νέων ατυχημάτων. Εξασφάλιση και τήρηση όλων των συνθηκών και μέτρων ασφαλείας, ώστε οι εργαζόμενοι να γυρνούν ζωντανοί και αρτιμελείς στο σπίτι τους.

Να καλυφθούν όλες οι, εξαιτίας του ατυχήματος, ανάγκες του συναδέλφου και της οικογένειάς του.

Να μονιμοποιηθούν στο ΔΕΔΔΗΕ, σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος όπως και σε όλους τους οικείους και τους συναδέλφους του.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή