Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΕΛΜΕ: Για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

ΕΛΜΕ: Για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την απαράδεκτη έφοδο ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άλλων δυνάμεων καταστολής μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και την προσαγωγή 49 φοιτητών.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί το δόγμα «νόμος και τάξη», προκειμένου να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης που ακούγεται. Με εντολές της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής απέναντι στους φοιτητές, η οποία όπως αποδείχθηκε από την παρέμβαση στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων από τους εκλεγμένους στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων, ήταν αναίτια και απρόκλητη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν έμεινε μόνο στη φυσική καταστολή. Σε δηλώσεις του απαίτησε τη διαγραφή των εμπλεκόμενων φοιτητών από τις σχολές τους, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της κεντρικής εξουσίας, η οποία δε θέλει μόνο να «χτυπάει και να συλλαμβάνει» αλλά να εξαφανίσει κάθε φωνή που δε συμφωνεί με την πολιτική της, προσπαθώντας να επιβάλει «σιωπή νεκροταφείου» στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Την ίδια «πυγμή» άλλωστε δεν επιδεικνύει και στους εκπαιδευτικούς, τους οποίους έχει πάει 12 φορές στα δικαστήρια, προκειμένου να βγάλει την απεργία τους παράνομη;

Οι λαοί όμως δεν τρομοκρατούνται!

Όπως ακριβώς η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δε λυγάει μπροστά στις δικαστικές αποφάσεις, όπως οι εργαζόμενοι πλημμυρίζουν τους δρόμους κόντρα σε κάθε είδους εργοδοτικές απειλές, οι φοιτητές και οι μαθητές «δε μασάνε» από αποβολές και διαγραφές, έτσι και τώρα η κυβέρνηση θα πάρει την απάντησή της στους δρόμους του αγώνα!

Η πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων μίλησε! Ο απαράδεκτος νόμος – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έχει απορριφθεί, καταψηφίστηκε από χιλιάδες κόσμου στους δρόμους του αγώνα, για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους! Κάθε προσπάθεια καταστολής και κατασυκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος θα πέσει στο κενό!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές!

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή