Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » «Ελεύθερη πρόσβαση στο  Μον Ρεπό» – Νέα παρέμβαση της ΛΑΣΥ για τη λειτουργία της πλαζ ανεξάρτητα της μίσθωσης

«Ελεύθερη πρόσβαση στο  Μον Ρεπό» – Νέα παρέμβαση της ΛΑΣΥ για τη λειτουργία της πλαζ ανεξάρτητα της μίσθωσης

Την ελεύθερη πρόσβαση ανεξάρτητα του ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της μισθώτριας επιχείρησης, αλλά και την εξασφάλιση των συνθηκών χρήσης της πλαζ του Μον Ρεπό διεκδικεί η ΛΑΣΥ με νέα της παρέμβαση προς το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κ. Κέρκυρας.

Στην παρέμβασή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Σχεδόν ένα μήνα μετά τη συζήτηση που προκαλέσαμε στη 2η Συνεδρίαση Λογοδοσίας και αφού επί της ουσίας δε δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή αλλά ούτε υπήρξε κάποια εξέλιξη στο θέμα, επαναφέρουμε το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία του Μον Ρεπό.

Η συγκεκριμένη παραλία, πέρα από ένα μέρος ξεχωριστής ομορφιάς και παράδοσης είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της Κέρκυρας και του λαού της. Η παραλία αυτή αποτελούσε και αποτελεί μια από τις λίγες επιλογές για ξεκούραση και μπάνιο των κατοίκων, όχι μόνο της Γαρίτσας και του Ανεμόμυλου αλλά ολόκληρης της πόλης της Κέρκυρας.

Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Μον Ρεπό, αφού οι δύο πόρτες που οδηγούν στην παραλία παραμένουν συνεχώς κλειστές και ανοίγουν μόνο τις ώρες που λειτουργεί η επιχείρηση που έχει μισθώσει το χώρο από το 2016 και για 10 χρόνια.Σε μία εποχή, όπου ολόκληρη η Κέρκυρα έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, που λόγω της τεράστιας τουριστικής ανάπτυξης για τους λίγους, οι υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι κλπ) δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την απαγόρευση πρόσβασης προς οποιαδήποτε παραλία.

Όπως είναι γνωστό οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό και είναι κοινόχρηστες. Η πρόσβαση σε αυτές πρέπει να είναι ακώλυτη ενώ αν υπάρχουν επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με παραλία οφείλουν να διατηρούν ελεύθερη την πρόσβαση των λουόμενων μέσω των εγκαταστάσεών τους. Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύουν την περιουσία τους όταν αυτές είναι εκτός λειτουργίας. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα με τις χιλιάδες παραλίες, αλλά βέβαια και στο νησί μας με τα αμέτρητα παραθαλάσσια καταστήματα. Το θέμα αυτό έχει προβλεφθεί άλλωστε και στο συμφωνητικό μίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου».

Τέλος,  προτείνουν το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε: Να εξασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Μον Ρεπό ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της μισθώτριας επιχείρησης.  Να διασφαλιστεί ότι η παραλία είναι ασφαλής και φιλόξενη για τους λουόμενους με όλες τις απαραίτητες παροχές(ναυαγοσώστη, ντους, καμπίνες, πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα κλπ), καθώς και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διάσωση του ιστορικού πόντε της παραλίας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή