Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Έκλεισε το deal της Κασσιόπης; Στην Calamos Investments ο Ερημίτης

Έκλεισε το deal της Κασσιόπης; Στην Calamos Investments ο Ερημίτης

Η συμφωνία υπογράφηκε, τα λεφτά πέρασαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της στήλης darkroom του newmoney.gr.

Η έκταση των 438 στρεμμάτων στην Κασσιόπη μετά τις άκαρπες πολυετείς προσπάθειες αξιοποίησής της από το αμερικανικό fund NCH Capital, τελικά φαίνεται ότι αλλάζει ιδιοκτήτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Η εταιρεία του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Τζον Κάλαμος, Calamos Investments, στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Τζον Κουδούνης, κατέβαλε 32 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την ιδιοκτησία της Κασσιόπης την οποία είχε αγοράσει η NCH Capital από το ΤΑΙΠΕΔ στην πρώτη του -τότε- ιδιωτικοποίηση με σκοπό την απομείωση του Δημοσίου Χρέους. Η NCH Capital φαίνεται πως αποχωρεί και αποεπενδύει καθώς εγκαταλείπει όλες τις θέσεις της στη βαλκανική χερσόνησο. Αντιθέτως, η Calamos Investments -που διαχειρίζεται περισσότερα από 35 δισ. δολάρια- επιμένει στην Ελλάδα.

Αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική, ο Τζον Κουδούνης έκλεισε μια συμφωνία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του, δημιουργώντας την Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η τρίτη λοιπόν «ελληνική προσπάθεια» της Calamos Investments αφορά τα φιλόδοξα -και πλήρως αδειοδοτημένα, έτοιμα προς υλοποίηση- σχέδια για την αξιοποίηση της Κασσιόπης με τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή