Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΕΙΘΕ: Ξεκίνησαν οι εαρινές εργασίες του CORFU2024 – To πρόγραμμα

ΕΙΘΕ: Ξεκίνησαν οι εαρινές εργασίες του CORFU2024 – To πρόγραμμα

Aρχίζουν  σήμερα Δευτέρα 13/5μ, οι εαρινές εργασίες του CORFU2024 στα πλαίσια του Δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (επιστημονικές –επιστημονικής επιμόρφωσης – διεύρυνση πολιτιστικού πλαισίου) οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου 2024.

Το κύριο επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • Ένα Ταχύρρυθμό Μεταπτυχιακό Σχολείο με τίτλο «From Fundamental Physics to Data Analysis in Cosmology», 13-19/5/2024
  • Ένα Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Workshop on Future Accelerators», 19-265/2024

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην οποία θα συνεργαστούν μια σειρά από κορυφαία, κυρίως Ευρωπαϊκά, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, ενώ αναμένεται η συμμετοχή των τοπικών φορέων, του Ιονίου Πανεπιστήμιου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και της Εταιρίας Κερκυραϊκών Σπουδών.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του CORFU2024 μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα:

https://physics.ntua.gr/corfu2024

Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί δύο ομιλίες για το Ευρύ Κοινό όπου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στο Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας (Θεοδώρου Μακρή 2 και Κώστα Δαφνή, πρώην πάροδος Αρσενίου, Μουράγια, είσοδος από Θ. Μακρή).

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 μ.μ. από τον κ. Μάνο Σαριδάκη, Δρ. Σωματιδιακής Κοσμολογίας, κύριο ερευνητή στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με θέμα: “Το Σύμπαν Σήμερα: Από τις μαύρες Τρύπες μέχρι τη Σκοτεινή Ενέργεια ”.

Η δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 μ.μ. από τον κ. Μανώλη Τσεσμελή, Διευθυντή Ερευνών στο CERN και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με θέμα: “Ο Μελλοντικός Μεγάλος Κυκλικός Επιταχυντής του CERN (FCC)”.

https://eisa.institute

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή