Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Εισαγωγή στον σύγχρονο ιαπωνικό χορό Butoh  στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας – Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Εισαγωγή στον σύγχρονο ιαπωνικό χορό Butoh  στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας – Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ICOM, με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, διοργανώνει τη δράση Εισαγωγή στον σύγχρονο ιαπωνικό χορό Butoh, σε συνεργασία με την Ελένη Κολλιοπούλου, εικαστικό, performer και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον χορό Butoh μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι που βασίζεται στη σύζευξη θεωρίας και πράξης.

To έναυσμα δίνεται από τα παραδοσιακά ιαπωνικά παραβάν της μόνιμης συλλογής του Μουσείου, στα οποία απεικονίζονται οι εναλλαγές των εποχών στην ιαπωνική ύπαιθρο. Την ξενάγηση συνοδεύει μια εισαγωγή στην ιστορία του χορού Butoh και στο καλλιτεχνικό του πλαίσιο.

Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στους ιδρυτές χορογράφους-χορευτές Tatsumi Hijikata και Kazuo Ohno καθώς και σε μερικά παραδείγματα των πρακτικών τους.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελένη Κολλιοπούλου θα καθοδηγήσει το κοινό σε έναν κινητικό πειραματισμό με τη σημειογραφία Butoh «Mother Sea».

Στο τέλος της δράσης, οι συμμετέχοντες θα προβούν σε μια ανασκόπηση της εμπειρίας που βίωσαν, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο.   Ο κινητικός αυτοσχεδιασμός θα ξεκινήσει με ζέσταμα στο πάτωμα.

Οι συμμετέχοντες συστήνεται να φοράνε άνετα ρούχα.

Προαιρετικά θα μπορούσαν να φέρουν μαζί τους στρώμα γιόγκα ή πετσέτα.

Γενική Επιμέλεια: Δέσποινα Ζερνιώτη CMG, Διευθύντρια ΜΑΤΚ

Υποστήριξη: Παναγιώτα Βασιλειάδου, Μουσειοπαιδαγωγός ΜΑΤΚ, Χριστιάννα Κίτσου, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑΤΚ, Μιχάλης Τριβυζάς, Αρχαιολόγος ΜΑΤΚ

Χρήσιμες πληροφορίες: Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 Κοινό: Ενήλικοι

Ημερομηνία: Σάββατο 18/05/2024 Ώρα: 12:00-13:30

Χώρος: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων ΜΑΤΚ  

Δηλώσεις συμμετοχής:  Στο τηλέφωνο 26610 30443 (εσωτ. 12)

E-mail: ekpaid.matk@gmail.com

(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων)

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή