Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Εγκαινιάστηκε η 5η Εικαστική Κερκυραϊκή Άνοιξη – [«εαρινή ισημερία», σπύρος αλαμάνος – μονοτυπίες]

Εγκαινιάστηκε η 5η Εικαστική Κερκυραϊκή Άνοιξη – [«εαρινή ισημερία», σπύρος αλαμάνος – μονοτυπίες]

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 20/3/24 με επιτυχία η 5η Εικαστική Κερκυραϊκή Άνοιξη,  αφιερωμένη  στον αείμνηστο καλλιτέχνη Σπύρο Αλαμάνο.

Στην εκδήλωση μίλησαν για τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη η γραφίστρια-εκδότρια και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Ελβίρα Μεταλληνού , ο πρόεδρος και ιδρυτής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Μιχαήλ Άγγελος Βραδής , η εικαστικός και πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Πηνελόπη Βολτέρρα.

Η έκθεση  θα διαρκέσει έως 10 Μαΐου.

Σπύρος Αλαμάνος (1947-2011)

Πρώτα χρόνια και σπουδές

Ο Σπύρος Αλαμάνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947. Η πρώτη του επαφή με τη ζωγραφική ήταν σε νεαρή ηλικία, κοντά στον Κερκυραίο ζωγράφο Άγγελο Πιζάνη και τον ιερέα Νικόλαο Κουρτελέση.
Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Α.Τ.Ι., Σχολές Δοξιάδη), όπου δίδασκε, μεταξύ άλλων, ο ζωγράφος – χαράκτης Παναγιώτης Γράββαλος. Τον τελευταίο χρόνο των σπουδών του (1971) απονέμεται στο Σπύρο Αλαμάνο το 1ο βραβείο του μόνιμου σήματος της Ναυτικής Εβδομάδας και το 1ο βραβείο αφίσας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Καλλιτεχνική δραστηριότητα

Έζησε και εργάστηκε στην Κέρκυρα, παρουσιάζοντας το έργο του μέσα από τη ζωγραφική, τη χαρακτική, τη συγγραφή, τη φωτογραφία και τις αφίσες. Από το 1984 υπήρξε μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Εργάστηκε ως δάσκαλος στην Καλλιτεχνική Σχολή Κερκύρας από το 1984 μέχρι το 1991 και από το 2006 μέχρι το 2011. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας Τέχνης Κερκύρας και μέλος της συντακτικής επιτροπής για τα εικαστικά θέματα του περιοδικού «Πόρφυρας». Έργα του υπάρχουν  στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη της Ιονικής Τράπεζας και της Τράπεζας Αττικής, στο Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας, στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας κ.α.

Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77
Τηλ.: 26610 41085, e-mail: info@corfuartgallery.com

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή