Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης 

Δράση στοματικής και σκελετικής υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης 

Στo πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές, το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σήμερα 12 Απριλίου 2024, ξεκίνησε η διενέργεια της προληπτικής δράσης για τον οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Παλαιάς Πόλης, όπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με τους εθελοντές Οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, την κ. Παναγιώτα Τζάννε και την κ. Φαίη Σκορδίλη.

Στη δράση συμμετείχαν 50 μαθητές της 5ης  και 6ης Τάξης Δημοτικού  και έγιναν 25 παραπομπές για περαιτέρω οδοντιατρικό έλεγχο.

Επίσης, την 10η Απριλίου 2024 διενεργήθηκε η  προληπτική δράση για τη σκελετική υγεία με screening σκολίωσης στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου σε συνεργασία με τους Ιατρούς Ορθοπεδικούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνα Δαφνή και κ. Σπυρίδωνα Μάστορα και με την εποπτεία της Επισκέπτριας Υγείας, της 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, κ.Μαρίας-Ιωάννας Χαλιδιά.

Στη δράση συμμετείχαν 39 μαθητές της 2ας Τάξης Γυμνασίου και έγιναν 6 παραπομπές και 5 συστάσεις για έναρξη σωματικής άσκησης.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή