Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δωρεάν «τεστ ΠΑΠ» για δύο μέρες στο βορρά – Μια πρωτοβουλία του Δήμου Β. Κέρκυρας  και του Νοσοκομείου στη μνήμη της ογκολόγου Άννας Μουζακίτη

Δωρεάν «τεστ ΠΑΠ» για δύο μέρες στο βορρά – Μια πρωτοβουλία του Δήμου Β. Κέρκυρας  και του Νοσοκομείου στη μνήμη της ογκολόγου Άννας Μουζακίτη

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη  ημέρα των δωρεάν εξετάσεων «τεστ ΠΑΠ» που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με το κυτταρολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου  Κέρκυρας και το Κέντρο Υγείας   Αγίου Μάρκου στη μνήμη της ογκολόγου Άννας Μουζακίτη.

Κατά την πρώτη μέρα πάνω από 100 γυναίκες ωφελήθηκαν από τη δωρεάν εξέταση, ενώ ο αριθμός αναμένεται ν’ αυξηθεί σημαντικά κατά την επανάληψη της δράσης το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 .

Η δράση καταδεικνύει και τονίζει πως ο προσυμπτωματικός έλεγχος του τραχήλου  της  μήτρας σώζει χιλιάδες ζωές.

Στην  δράση που   πραγματοποιήθηκε στο περιφερειακό πολυδύναμο Ιατρείο Αχαράβης   παρευρέθηκαν : ο σύζυγος της  Άννας Μουζακίτη , κ Δημήτρης Δαφνής Αγγειολόγος, η μητέρα της κ. Μαρία Μουζακίτη , η κόρη της Μαρίζα και η πεθερά της κ. Σαπφώ Δαφνή .

Τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος ΜαχειμάρηςΔιοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Διαμαντίνα Εγγλεζοπούλου και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Καθαριότητας,  Περιβάλλοντος, Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Οι διοργανωτές της δράσης ευχαριστούν θερμά τις μαίες κ.κ  Χρυσάνθη Γεωργοτά  και Αντωνία Μέριανου για την πολύτιμη εθελοντική τους συνεισφορά στην λήψη των τεστ , τη νοσηλεύτρια του Βοήθεια στο σπίτι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Δήμητρα Κοκκινόρη και τους συλλόγους.

Στο τέλος της εκδήλωσης αφέθηκαν μπαλόνια με το όνομα της Άννας Μουζακίτη.

Δράσεις του είδους θα επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση  συνεχίζεται  -με ήδη κλεισμένα τα ραντεβού- το Σάββατο  6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 από ώρα 09.00-14.00  στο χώρο του περιφερειακού πολυδύναμου Ιατρείου Αχαράβης (πλατεία Δημαρχείου Αχαράβη)  .

Να σημειώσουμε τέλος ότι η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή των Συλλόγων: Ένωση Περιεθειωτών «Φίλιππος Βλάχος», Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουτσών και Μουσικός, Πολιτιστικός, Δραματικός Σύλλογος Επίσκεψης «Ορφέας».

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή