Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Διοικητές ΥΠΕ – Nοσοκομείων: Τι γίνεται με τις εξετάσεις τους- Κόβεται ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε.

Διοικητές ΥΠΕ – Nοσοκομείων: Τι γίνεται με τις εξετάσεις τους- Κόβεται ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε.

Προχωρά η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και όπως φαίνεται μέσα στο καλοκαίρι θα οριστικοποιηθούν οι νέοι διοικητές, ώστε να πάρουν σειρά και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων.

Πριν λίγα 24ωρα και ενώ οι υποψήφιοι διοικητές έχουν δώσει γραπτές εξετάσεις από τα τέλη Μαρτίου, το ΑΣΕΠ δημοσίευσε τους πίνακες με τα 15 πρόσωπα που προκρίνονται ανά ΥΠΕ, έχοντας λάβει υπόψη τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης καθώς και των απαιτούμενων προσόντων που πρέπει βάσει του διαγωνισμού να έχουν οι υποψήφιοι.

Όπως σημειώνει το ygeiamou.gr, από τους σημερινούς επτά Διοικητές ΥΠΕ, οι πέντε βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που περνούν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τους Διοικητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 7ης ΥΠΕ (είναι οι κκ Χρήστος Ροϊλός, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Δημήτρης Τσαλικάκης, Φώτης Σερέτης και Νεκτάριος Παπαβασιλείου).

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, λείπει από τους τελικούς πίνακες ο τωρινός διοικητής, κ.Παναγιώτης Στάθης. Υπάρχουν, ωστόσο, ονόματα «έκπληξη» όπως αυτό της διοικήτριας του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Όλγας Μπαλαούρα, που είναι τέταρτη στη σειρά κατάταξης μετά τη συνολική βαθμολογία (γραπτή εξέταση, τυπικών-εκπαιδευτικών προσόντων, βαθμολογία εμπειρίας). Επίσης, σε υψηλή κατάταξη, τρίτος στη σειρά για την 1η ΥΠΕ, είναι ο νυν διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Νήσων), κ. Χρήστος Ροϊλός, ο οποίος προκρίνεται στους 15 και για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (6ος στη σειρά κατάταξης).

Την καλύτερη βαθμολογία για την 1η ΥΠΕ πέτυχε ο κ Ιωάννης Καραφίλης που έχει διατελέσει πριν χρόνια αντιπρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και θεωρείται ότι έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της Υγείας. Τόσο στην 1η όσο και στη 2η ΥΠΕ και σε καλή σειρά κατάταξης βρίσκεται και η κυρία Αναστασία Μπαλασοπούλου, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων έως και αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Ακολούθως, θα κληθούν σε συνέντευξη οι επτά υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία, προκειμένου να καταρτιστεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση. Την τελική επιλογή θα κάνει ο Υπουργός Υγείας, όπως ορίζει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς τις τελικές λίστες με τους υποψηφίους υποδιοικητές που θα περάσουν στο στάδιο της συνέντευξης, αυτές περιλαμβάνουν 14 ονόματα -δύο υποδιοικητές για κάθε ΥΠΕ, και η αξιολόγηση θα γίνει μαζί.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ακολουθούν οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων που έχουν περάσει τη γραπτή δοκιμασία.

Για την τοποθέτησή τους πρέπει να συμμετέχει στην επιτροπή που θα τους περάσει από συνέντευξη ο διοικητής της εκάστοτε ΥΠΕ. Υπό αυτά τα δεδομένα, η τοποθέτηση των διοικητών των νοσοκομείων εκτιμάται ότι θα γίνει το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή