Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: «Μαθαίνοντας για τη διατροφή μέσα από τα παιχνίδια»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: «Μαθαίνοντας για τη διατροφή μέσα από τα παιχνίδια»

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας σας καλεί στη  δράση: ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  με τη διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Νικομάνη Σπυριδούλα

Τη σωστή διατροφή αν τη δείξουμε σωστά στα παιδιά μας θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τους έχουμε χαρίσει το σημαντικότερο δώρο για τη σωστή εξέλιξη στη ζωή τους.

«Δαγκώνει η σοκολάτα; » «Αν φάω παγωτό θα αρρωστήσω; » «Αφού τρώω φρούτα και λαχανικά γιατί αρρωσταίνω; » ερωτήσεις και φοβίες που απασχολούν τα μικρά και αθώα μυαλουδάκια των παιδιών, στα οποία αν δοθούν απαντήσεις τότε θα δημιουργήσουμε ενήλικες με σωστές διατροφικές συνήθειες.

Μέσα από παιχνίδια θα δείξουμε στα παιδιά τι σημαίνει σωστή διατροφή, θα μάθουν να φτιάχνουν υγιεινά πρωινά και γεύματα μέσα από τη χρήση προπλασμάτων διατροφής και θα συζητήσουμε απορίες σχετικά με τα «καλά» και τα «κακά » φαγητά, διότι η σωστή διατροφή δε θέλει στέρηση και απαγόρευση αλλά οργάνωση και ενημέρωση.

  16/7/2024    ‘Ωρα 10.00-11.00     Παιδιά 4-7 ετών,   ‘Ωρα 11.00-12.00      Παιδιά 8-12 ετών     

                           (για τα παιδιά 4-5ετών απαιτείτε η παρουσία γονέων)

                           Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο που ακολουθεί

https://forms.gle/o6KtSgpbaD7oGYFu8

Μέγιστος αριθμός παιδιών 15 ανά πρόγραμμα – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Νικομάνη Σπυριδούλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας από όπου και αποφοίτησε το Μάιο του 2005.

Η επιμόρφωση της συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια με σημαντικό σταθμό την εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ΚΕΑΔΔ.

Δούλεψε σε κέντρα υγείας και ομορφιάς της Θεσσαλονίκης. Από το 2009 μέχρι σήμερα ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας Είχε συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή σε τοπικό σταθμό , σχετικά με θέματα διατροφής.

Συγγραφή άρθρων στο διαιτολογικό περιοδικό της ομάδας διαιτολόγων – διατροφολόγων της ομάδας Διατροφής, όπου είναι και μέλος, όπως επίσης και στο τοπικό περιοδικό easylife magasine και σε διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα διατροφής.

Έχει οργανώσει εθελοντικές εκπαιδευτικές ομιλίες σε σχολεία και νηπιαγωγεία.

Είναι μέλος της ιατρικής εταιρίας παχυσαρκίας, στην ένωση διαιτολόγων – διατροφολόγων Ελλάδος και στο ελληνικό ίδρυμα γαστρεντερολογίας – διατροφής.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή