Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα: «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» – Ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης στην Αθήνα του 4ου αι. π.Χ. και οι προτάσεις των φιλοσόφων.

Ομιλητής: Δημήτρης Σκορδίλης  PhD

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/04/2024 και ώρα 18:45 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Εύη Σ. Λάσκαρι» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:

Ο Δημήτρης Σκορδίλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα, αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο και πέτυχε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών. Παρακολούθησε το διετή κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δ. Μαρωνίτη με θέμα «Έπος και Αρχαίο Δράμα» (οι Πλάστες Διηγήσεις του Οδυσσέα στην Οδύσσεια – οι Αγγελικές Ρήσεις στον Αισχύλο). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με επόπτη τον καθηγητή Δ. Λυπουρλή με θέμα «Ο Πολιτικός και ο Νομοθέτης στο αριστοτελικό έργο». Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση για 39 ολόκληρα χρόνια. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας. Ζει με την οικογένειά του στην Κέρκυρα.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή