Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Ο Δήμος των Ολυμπιονικών

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Ο Δήμος των Ολυμπιονικών

Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά αφού το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Η Κέρκυρα έχει την τιμητική της, αφού για μια ακόμα φορά θα ακουστεί ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα. Κάτι που ουδόλως έχουμε αξιοποιήσει και αναδείξει. Η Κέρκυρα όμως και κυρίως ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, έχει να επιδείξει μια πρωτιά, που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο Δήμος των Ολυμπιονικών.

Είναι γνωστό ότι από τη βόρεια Κέρκυρα έλκει την καταγωγή της η Ολυμπιονίκης μας η Μαρία Γεωργάτου, η οποία στην Ολυμπιάδα του Σύδνεϋ το 2000 κατέλαβε μαζί με την εθνική ομάδα του ανσάμπλ, το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης στη βόρεια Κέρκυρα γεννήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο ο Στέφανος Ντούσκος ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ. Και που ελπίζουμε να επαναλάβει τον άθλο του στην Ολυμπιάδα του Παρισιού σε λίγους μήνες.

Όμως ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας μπορεί να υπερηφανεύεται και για έναν ακόμα Ολυμπιονίκη, με καταγωγή από τη Γορτυνία, ο οποίος έζησε και ενταφιάστηκε στους Καρουσάδες. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα του 1896 στην Αθήνα στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ο οποίος παντρεύτηκε την Ελένη Θεοτόκη, μια από τις αδελφές του Ντίνου Θεοτόκη, υπήρξε και πρωταθλητής ποδηλασίας στη Γαλλία, όπου και σπούδασε ιατρική στο Παστέρ. Ήταν αθλητής της Ρασιγκ. Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος μαζί με την σύζυγο του την Ελένη που ήταν εθελόντρια, δημιούργησαν το Λύκειο Ελληνίδων στο Βόλο.

Δικαίως λοιπόν ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, μπορεί να θεωρηθεί και ως ο Δήμος των Ολυμπιονικών, κάτι που θα πρέπει να αναδειχθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή