Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Η φιλοσοφία Zero Waste στην Τρίτη Ηλικία

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Η φιλοσοφία Zero Waste στην Τρίτη Ηλικία

Στο  πλαίσιο της ημερίδας «Από τον Σπόρο στην Κομποστοποίηση», τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024  πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή δράση στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στους Μαγουλάδες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Με το σύνθημα «#Φυτεύουμε, #Καλλιεργούμε, #Καταναλώνουμε, #Κομποστοποιούμε», τα άτομα της τρίτης ηλικίας  ήρθαν πιο κοντά στη φύση και την υγιεινή διατροφή.

Η επαφή με τη φύση και η συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την ψυχική και σωματική υγεία των ηλικιωμένων. Μέσα από τη δράση αυτή, οι ηλικιωμένοι  του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της φύτευσης σπόρων και να μάθουν για τη σημασία της κομποστοποίησης, ενισχύοντας την αίσθηση του σκοπού και της συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημιουργία zero waste κερασμάτων από φρέσκα φρούτα, όχι μόνο ενίσχυσε τη διατροφική τους συνείδηση, αλλά και έδειξε πως ακόμα και τα φλούδια μπορούν να κομποστοποιηθούν, να μετατραπούν στο καλύτερο εδαφοβελτιωτικό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας. Η τοποθέτηση των υπολειμμάτων στον κομποστοποιητή του κέντρου αποτέλεσε ένα πρακτικό μάθημα για την κυκλική οικονομία και την αειφορία.

Η δράση αυτή προσέφερε πολλαπλά οφέλη στους ηλικιωμένους . Εκτός από την εκμάθηση πρακτικών οικολογικής διαχείρισης, ενίσχυσε την κοινωνική τους δραστηριότητα και την αίσθηση του ανήκειν. Η αλληλεπίδραση με άλλους και η συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες προάγουν την ψυχική ευεξία και την κοινωνική συνοχή.

Επικεφαλής εργαστηρίου zero waste: Σπυριδούλα Κόκκαλη Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Παρόντες : Μαρία Προβατά – Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης), Γεώργιος Μαυρόπουλος – Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας & Διευθυντής Κοινωνικών Δομών Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή