Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δήμος Κ. Κέρκυρας: Τον Πρέσβη της Παλαιστίνης υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Τον Πρέσβη της Παλαιστίνης υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος

Τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ.Yussef Dorkhom, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων Στέφανος Πουλημένος, στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρέσβη στο νησί της Κέρκυρας και τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο 19ο Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Κέρκυρας, τονίζοντας ότι “τέτοιου είδους  συνέργειες προάγουν τις αξίες του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος εξέφρασε τα αισθήματα αμέριστης φιλίας, συμπάθειας και εκτίμησης που τρέφει ο κερκυραϊκός λαός για τους Παλαιστίνιους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο ελληνικός λαός έχει ζήσει ανάλογες εμπειρίες μετανάστευσης, προσφυγιάς και ξεριζωμού”.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής αυτής συνάντησης, οι δύο πλευρές, συζήτησαν για την γεωπολιτική ρευστότητα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχή για ειρηνική λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα, η οποία θα διασφαλίσει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ.

Ο Πρέσβης, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη   ζεστή υποδοχή και τη φιλοξενία, ενώ εστίασε στις ιστορικές σχέσεις φιλίας που ενώνουν τον παλαιστινιακό με τον Ελληνικό Λαό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ξενοφών Αλαμάνος, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπύρος Χαλικιόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του Πρέσβη κ. Εσσάμ Αλαντάση.

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή