Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημήτρης Μπιάγκης: Απαραίτητη η ενίσχυση της αμυντικής καινοτομίας αλλά και η στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημήτρης Μπιάγκης: Απαραίτητη η ενίσχυση της αμυντικής καινοτομίας αλλά και η στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης κατά την ομιλία του στη στην ολομέλεια της Βουλής,, στο πλαίσιο συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», αναφέρθηκε στην ανάγκη αφενός ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής έρευνας, καινοτομίας και βιομηχανίας και αφετέρου του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος τους .
Ο βουλευτής εξέφρασε την έντονη κριτική του σχετικά με την απαξιωτική και θεσμικά προβληματική κοινοβουλευτική διαδικασία, που ακολούθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου.
Επίσης, ανέδειξε τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ., αναφορικά με την καθυστέρηση ανάπτυξης της έρευνας και τεχνολογίας και την απαξίωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας κατά την τελευταία 5ετία, όπου έχουν συντελεστεί τεράστιες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και έχουν δυστυχώς χαθεί πολλές ευκαιρίες για τη χώρα μας.
Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής αναγνώρισε την πιθανή θετική επίδραση και την προστιθέμενη αξία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) και της αναβάθμισης της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας και της έρευνας και καινοτομίας. Παράλληλα, επεσήμανε αρκετά σημεία ασαφειών και ελλείψεων στις διατάξεις του σχεδίου νόμου και κυρίως την έλλειψη προβλέψεων για τη θεραπεία των σημαντικών και χρονιζόντων προβλημάτων και προκλήσεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που αγνοούνται συστηματικά από την κυβέρνηση της Ν.Δ.. Ως εκ τούτου, προτάθηκαν προς την κυβέρνηση κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες, όπως εξειδικεύτηκαν στις στοχευμένες τροπολογίες που κατατέθηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ./Κίνημα Αλλαγής. Μάλιστα λήφθηκε υπόψη και συμπεριλήφθηκε στο εν λόγω νομοσχέδιο μέρος των παραπάνω προτάσεων που αφορά, αφενός στη διασφάλιση λογοδοσίας του ΕΛΚΑΚ μέσω του τακτικού ελέγχου των δράσεών του από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, και αφετέρου στην επίλυση του ζητήματος της διοικητικής υπαγωγής του ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας στο Δήμο Λοκρών.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ./Κίνημα Αλλαγής, όπως ανέφερε ο βουλευτής, θα εξακολουθήσει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των Ελληνίδων και Ελλήνων Στρατιωτικών, με πνεύμα εποικοδομητικής κριτικής, πολιτικής σύνθεσης και εθνικής ενότητας.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή