Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δήλωση στον Άρειο Πάγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Εισαγγελέα κ. Γεωργία Αδελίνη

Δήλωση στον Άρειο Πάγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Εισαγγελέα κ. Γεωργία Αδελίνη

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο επισκέφθηκαν την Εισαγγελεά κ. Γεωργία Αδελίνη. Αμέσως μετά ο κύριος Φάμελλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Δηλώνουμε την έντονη ανησυχία και αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί 25 μήνες μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις για ένα μείζον δημοκρατικό και συνταγματικό ζήτημα, για την παρακολούθηση του μισού υπουργικού συμβουλίου, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, εισαγγελέων, πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.
Ζητήσαμε να μάθουμε πότε έγινε -όπως αναφέρουν διαρροές στα ΜΜΕ- η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση στην ΕΥΠ, αν ζητήθηκαν και ελήφθησαν τα πλήρη αρχεία, γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα στους παρόχους και γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα με την συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Τέθηκαν επίσης εκ μέρους μας και άλλα ερωτήματα, που όλα συμβάλουν στην αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους αυτού του μεγάλου σκανδάλου:
– Αν συλλέχθηκαν αρχεία από τον έλεγχο στην ΕΥΠ που να μας δίνουν πληροφορίες για πιθανή παρέμβαση ανώτατου στελέχους της «intellexa» σε συμβάσεις και αρχεία της ΕΥΠ.
– Τι γίνεται με την παραίτηση του κεντρικού μετόχου και εκπροσώπου της «Krikel» που είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
– Αν περιέχεται στην έρευνα το μεγάλο ζήτημα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού «Predator» από τη χώρα μας στο εξωτερικό με ευθύνη του ΥΠΕΞ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει να ζητά απαντήσεις, επιτάχυνση της έρευνας και απόδοση των ευθυνών για ένα μείζον ζήτημα παραβίασης του κράτους δικαίου, που έχει εκθέσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνδέεται με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και τη διαφάνεια”.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή