Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας: Συνάντηση με εκπροσώπους του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας: Συνάντηση με εκπροσώπους του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας με εκπροσώπους του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, και συγκεκριμένα τον κ. Χρήστο Σκούρτη Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και τις κ.κ. Αικατερίνη Μπίσκου-Κοινωνική Λειτουργό, Ελένη Ψαρράκη – Ψυχολόγο και Μαρία Βερονίκη, ως Υπεύθυνη Πράξης του Έργου.

Ο Ξενώνας της Κέρκυρας είναι ένας από τους 20 που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και φιλοξενεί γυναίκες θύματα έμφυλης ή/και πολλαπλής βίας και τα παιδιά τους και υπάγεται σε ένα πανελλήνιο δίκτυο δομών αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών, λειτουργεί δε υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.
Οι εκπρόσωποι του «Ξενώνα» του Δήμου μας, πραγματοποίησαν ενημέρωση του ΔΣΚ αναφορικά με το έργο προστασίας και φροντίδας που παρέχεται εκεί σε κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά τους και ζητήθηκε από τον ΔΣΚ συμπαράσταση και βοήθεια σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική προσφορά.

Μάλιστα ενημερωθήκαμε ότι η αρμόδια ΓΓ επεξεργάζεται νέα νομοθεσία που θα επιτρέπει την νομική κάλυψη των τροφίμων του φορέα, με έξοδα του δημοσίου.

Η ενημέρωση του ΔΣΚ για τη δομή, τη λειτουργία και τους σκοπούς της υπήρξε διεξοδική και αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις.

Ο κ. Κοντός επεσήμανε, από την πλευρά του, ποσό σημαντικός είναι ο θεσμός και η δομή αυτή για τον τόπο και την κοινωνία, και ότι πρέπει πάσει θυσία να μην επανέλθει η ατυχής περίοδος 2020 – 2023 που η δομή είχε απενταχθεί και έπαψε να λειτουργεί.

Η ύπαρξη του Ξενώνα με μια διαρκή μορφή στο παρόν και στο μέλλον, χωρίς διακοπές λειτουργίας ή χρηματοδότησης είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και ο ΔΣΚ εγγυήθηκε ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά στην προσπάθεια αυτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή