Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024: «Η Εθνική Πινακοθήκη στη νέα εποχή: Δράσεις και προοπτικές», ομιλία της κας Συραγούς Τσιάρα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024: «Η Εθνική Πινακοθήκη στη νέα εποχή: Δράσεις και προοπτικές», ομιλία της κας Συραγούς Τσιάρα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024, οι Μουσειακές Συλλογές του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου προσκαλούν στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, την ομιλία της κυρίας Συραγούς Τσιάρα, Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, με τίτλο «Η Εθνική Πινακοθήκη στη νέα εποχή: Δράσεις και προοπτικές», τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωάννη Θεοτόκη 72.

Περίληψη ομιλίας

Με άξονες τη διαθεματικότητα, την εξωστρέφεια, την ιστορικοποίηση των συλλογών, την ευρύτερη σύνδεση με την καλλιτεχνική κοινότητα και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και του αναστοχασμού, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου επιδιώκει να αξιοποιήσει το πολιτισμικό της κεφάλαιο και να το καταστήσει προσιτό στο κοινό, να ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα στο κεντρικό κτήριο και τα παραρτήματα και να προσφέρει μέσα από τις δράσεις της μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία με νόημα για τον σύγχρονο πολίτη. Στην ανακοίνωση θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση του εκθεσιακού προγραμματισμού, του Δημόσιου Προγράμματος δράσεων, του Ενδιάμεσου Χώρου καθώς και των πρακτικών που εφαρμόζονται στην επικοινωνία και την εκπαίδευση.

 

Η κυρία Συραγώ Τσιάρα σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1985 – 1989). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στην Αγγλία. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα το ρόλο της δημόσιας γλυπτικής στη διαμόρφωση της εθνικής μνήμης και αναγορεύτηκε διδάκτωρ το 2000.

Από το 2007 μέχρι το 2020 ανέλαβε τη διεύθυνση του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και από το 2018 έως το 2022 διηύθυνε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus. Ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου τον Ιούλιο του 2022.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή