Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δεν θέλουν να ολοκληρωθεί;  –  Έντονη διαμαρτυρία ΔΚΣ, ΤΕΕ Κέρκυρας και Οικονομικού Επιμελητηρίου για  την  άρνηση παράτασης στην Κτηματογράφηση 

Δεν θέλουν να ολοκληρωθεί;  –  Έντονη διαμαρτυρία ΔΚΣ, ΤΕΕ Κέρκυρας και Οικονομικού Επιμελητηρίου για  την  άρνηση παράτασης στην Κτηματογράφηση 

Σε κοινή ανακοίνωση αναφορικά με πληροφορίες για άρνηση να δοθεί παράταση στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας  προχώρησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, το ΤΕΕ παράρτημα Κέρκυρας και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Μάλιστα αύριο το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη των τριών προέδρων για το ζήτημα και τη διερεύνηση των επιλογών που έχουν απέναντι στη στάση του  Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι: “Με έκπληξη σήμερα πληροφορηθήκαμε (μάλιστα με άτυπο τρόπο!) ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» ΔΕΝ χορηγούν παράταση στην κτηματογράφηση της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας.

Η απόρριψη αυτή έρχεται μετά από πάμπολλα αιτήματα των αρμοδίων τοπικών φορέων, γραπτά και προφορικά, που ζητούσαν παράταση και εξηγούσαν τους λόγους που το έργο αντιμετωπίζει δυσκολίες και οπωσδήποτε πρέπει να παραταθεί (ενδεικτικά: μικρός και διάσπαρτος κλήρος, έλλειψη τίτλων, κόστος της εν γένει διαδικασίας, δασικά, κλειστά Υποθηκοφυλακεία λόγω διαδικασίας συγχώνευσης, μη καλή πληροφόρηση του κόσμου κλπ).

Μετά τα αιτήματα αυτά, η κατάσταση που υφίσταται στην Κέρκυρα ήταν απολύτως γνωστή και στο Υπουργείο και στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Είναι πραγματικά, όμως, το αποκορύφωμα της αναλγησίας, όταν ο έχων την ευθύνη της απόφασης, αγνοεί επιδεικτικά την κατάσταση που του έχει περιγραφεί και για την οποίαν έχει πλήρη εικόνα, και τουναντίον δρα με αποφάσεις εντελώς αδικαιολόγητες.

Όταν μάλιστα έχει έως σήμερα δηλωθεί στην Κέρκυρα μόνο το 10% των δικαιωμάτων!!!

Τι θέλουν δηλαδή οι κύριοι του Υπουργείου και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; Να μην κτηματογραφηθεί η Κέρκυρα; Δεν συνιστά μη ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, το γεγονός ότι η Κέρκυρα κτηματογραφείται τελευταία σε όλη την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που αλλού δόθηκε πλειάδα παρατάσεων (!!!) και η κτηματογράφηση σε κάποιες περιοχές διήρκεσε χρόνια ολόκληρα; Γιατί αυτή η αδικία για τον τόπο μας; Όλο αυτό, σίγουρα, δεν είναι ευθύνη των Κερκυραίων πολιτών.

Η μόνη λύση που σήμερα υπάρχει, μετά τις αποφάσεις των ιθυνόντων, είναι η εκπρόθεσμη κτηματογράφηση η οποία όμως επιφέρει οικονομικές κυρώσεις.

Οι αποφάσεις των διοικούντων είναι για να διευκολύνουν τις ζωές των ανθρώπων που διοικούν.

Όχι για να τους δημιουργούν αδιέξοδα.

Τους καλούμε, στο λίγο χρόνο που υπάρχει, να το ξανασκεφτούν.

Αλλιώς είναι αυτονόητο ότι θα θερίσουν αυτό που έσπειραν».

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΚ

ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΚΟΝΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚ. ΕΠ. ΕΛ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΝΟΣ

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή