Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δεν ανανεώθηκε μια σύμβαση παθολόγου, ξεμένουν από… εφημερίες – «Στο ίδιο έργο θεατές» στην παθολογική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Δεν ανανεώθηκε μια σύμβαση παθολόγου, ξεμένουν από… εφημερίες – «Στο ίδιο έργο θεατές» στην παθολογική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές σχετικά με την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής καταγγέλλει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του  Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, καθώς μετά την μη ανανέωση της σύμβασης ; (με μπλοκάκι) του ιδιώτη Παθολόγου, η κλινική βρίσκεται, ξανά, με πρόβλημα εφημέρευσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι δύο Παθολόγοι που έχουν απομείνει είναι αδύνατο να στηρίξουν το μηνιαίο πρόγραμμα της κλινικής. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές στην κλινική δεν υπάρχει ειδικευμένος παθολόγος.

Έχουμε τονίσει άπειρες φορές ότι για να υπάρξει ασφαλής λειτουργία Παθολογικής Κλινικής θα πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις και να δοθούν οικονομικά κίνητρα προκειμένου να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι.

Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων και με αφορμή σχετική πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για οικονομική ενίσχυση από το δήμο προς τους δημόσιους υπαλλήλους ( παρουσία της προέδρου του σωματείου), προτείναμε να επεκταθεί η οικονομική ενίσχυση όπως επίσης να υπάρξει και μέριμνα για στέγαση προς όλους τους υγειονομικούς.

Στο σημείο αυτό, τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως δεν πρόκειται να δεχτούμε ως λύση την εφημέρευση τομέα γιατί πρόκειται για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Ας αντιληφθούν επιτέλους όλοι ο καθένας από τη θέση του είτε πρόκειται για όλους τους αρμόδιους Διοίκηση – ΥΠΕ – Υπουργείο Υγείας, κοινοβουλευτικοί, αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού ότι η Παθολογική Κλινική κάτω από αυτές τις συνθήκες οδεύει προς παύση λειτουργίας της.

Ας αντιληφθούν οι πολίτες ότι το μοναδικό τους Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας με την υποστελέχωση η οποία υπάρχει. Υποστελέχωση η οποία μας έχει φέρει, αριθμητικά, πολλά έτη πίσω.

Ως εργαζόμενοι του μοναδικού νοσηλευτικό ιδρύματος του νησιού μας, αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία του , αγωνιζόμαστε για το αγαθό της Δημόσιας Υγείας που δικαιούμαστε και που πληρώνουμε όλοι μας, ο καθένας από το υστέρημα του.

Ο μόνος αγώνας που θεωρείται χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται”.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή