Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δεκατέσσερις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ένα 24ωρο – Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε 9 πόλεις της  χώρας

Δεκατέσσερις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ένα 24ωρο – Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε 9 πόλεις της  χώρας

Συνεχίζονται  οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας.

Μόνο χθες (08/04) καταγράφηκαν 14 περιπτώσεις: Μία καταγγελία έγινε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, μία στην Βοιωτία , δύο στην Εύβοια, μία στην Φθιώτιδα, τρεις στην Αιτωλοακαρνανία, μία στην Σαντορίνη, δύο στην Πάτρα, μία στο Ρέθυμνο και δύο στην Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των υποθέσεων είναι και μια καταγγελία σε περιοχή της Εύβοιας μιας ανήλικης.

Δεκατριάχρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της ύστερα από καυγά έσπασε το κινητό της , την τράβηξε από τα μαλλιά και την έριξε στο έδαφος, χτυπώντας την, στο κεφάλι. Η κοπέλα είπε πως δεν θέλει την δίωξη της μητέρας, ενώ το ίδιο είπε και ο πατέρας. Για το περιστατικό παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης μια 43χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της γιατί- όπως κατήγγειλε- της τράβηξε τα μαλλιά και την δάγκωσε στο χέρι.

Σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 51χρονου για απειλή και εξύβριση σε βάρος της συζύγου του. Σύμφωνα με την καταγγελία, με τούβλο φέρεται να την χτύπησε στο κεφάλι και να της προκάλεσε σωματική βλάβη.

Την ίδια ώρα, διαταγή με νεότερες οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας εξέδωσε στις 5 Απριλίου το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο έγγραφο που βρίσκεται σε κάθε αστυνομική υπηρεσία στην επικράτεια, υπάρχουν διευκρινίσεις, στον οδηγό που είχε εκδοθεί το 2021 σχετικά με τον τρόπο που οι αστυνομικοί θα πρέπει να διαχειρίζονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

 

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr – euro2day.gr

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή