Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Black Friday’s focus…

Black Friday’s focus…

Είπε κι ένα… όχι-

Συναρπαστική ήταν η συζήτηση στη Βουλή, όπου ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ   τοποθετήθηκε για την διάθεση χωροθέτησης αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά. Ναι λοιπόν είπε ένα όχι… αν και χρειάστηκαν 4 χρόνια της πρώτης θητείας της ΝΔ κι επιπλέον κάτι μήνες από τη 2η που διάγουμε πλέον. Θα μου πείτε
«όχι» καθαρό δεν είπε… αλλά μια πρόταση για επανεξέταση έκανε. Όμως κάνει κι αυτό τη δουλειά του, μιας και όλοι αντιδρούν σφόδρα στην προοπτική να περικυκλωθούν οι Οθωνοί με κάτι γιγάντιους «ανεμιστήρες» που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φτάνουν σε ύψος τα 280 μέτρα κι εκτός των άλλων δεν θα είναι καν πλωτές εγκαταστάσεις αλλά σταθεροί στο βυθό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον των παρθένων ακόμα νησιών μας στα βόρεια της Κέρκυρας. Να δούμε βέβαια, πόσο σταθερό θα είναι το όχι ως το τέλος κι αν δεν προκύψουν τίποτε ειδικές συνθήκες για να γίνει ένα ναι… που θα βγάζει μάτι.

Ποντίλιο

Η  υπόθεση της ακύρωσης του «χριστουγεννιάτικου παραμυθιού» λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς προϋπολογισμού… μιας και δεν ψηφίστηκε η τροποποίηση από την αντιπολίτευση είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις. Η ακύρωση είναι αποτέλεσμα του «ποντίλιο» που έχει καταλάβει την απερχόμενη δημοτική αρχή, που δεν δείχνει ικανή να διαχειριστεί την ήττα της και ψάχνει τρόπους να τα χώνει στους συμβούλους που εξελέγησαν με τη νέα δημοτική αρχή και ως αντιπολίτευση της «είχαν ψήσει το ψάρι στα χείλη». Μόνο βρε παιδιά πολιτική δεν γίνεται με το «δεσπέτο» του καθενός και τα πείσματα λες και μιλάνε τα παιδιά στο νηπιαγωγείο! Εκτός βέβαια κι αν ισχύει κάτι τέτοιο… μιας και οι της αντιπολίτευσης, που με τις εκλογές απολαμβάνουν εξουσία… , έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους για να κάνουν τα νεύρα τσατάλια των απερχόμενων, αφού ακόμα και για ένα χριστουγεννιάτικο χωριό κάνανε κάθε χρόνο τον κακό  χαμό, είτε για τη διαχείριση, είτε για το αισθητικό αποτέλεσμα. Και να σκεφτείτε πως μιλάμε για μια διοργάνωση για τα παιδιά… που η αισθητική δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το τί σκέφτονται οι ενήλικες, ενώ και το κόστος της διοργάνωσης, όσο κι αν ήταν (που δεν ήταν και πολλά) αξίζει για χάρη των παιδιών που πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χαρούν!

Ο επικριτής που… έγινε αρνάκι

Ένας από την αξιωματική αντιπολίτευση διέπρεψε με τα εξ αμάξης που έσουρνε για το χριστουγεννιάτικο χωριό. Δεν του άρεσε καθόλου, το θεωρούσε κιτς και σπατάλη χρημάτων. Γνώμη του ήταν την είπε, δεν την έλαβε κανείς υπόψιν και το «γιορτινό παραμύθι» πραγματοποιήθηκε μέχρι και πέρσι, μιας και φέτος είχε άδοξο τέλος, λόγω … κάλπης. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως προ ολίγων μηνών ο άλλοτε σφοδρός επικριτής της πλέον απερχόμενης αρχής μετακινήθηκε αίφνης στο πλευρό όσων επέκρινε, εγκαταλείποντας την ομάδα που είχε εκλεγεί, πήρε και μια καλή θέση στη διοίκηση του Δήμου κι όχι μόνον αυτό, κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο που περνούσε  για καιρό από την τρύπα του βελονιού. Βέβαια στο τέλος ατύχησε και δεν εξελέγη, όπως και η δημοτική αρχή που υποστήριξε, αφού είδε το φως το αληθινό προφανώς σε κάποιο αποκαλυπτικό όνειρο, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις στην πολιτική. Το ίδιο χουνέρι έπαθε βέβαια κι η απερχόμενη πλέον δημοτική αρχή που πρώτα επέκρινε και στη συνέχεια αγάπησε σφόδρα, αφού έχασε και γύρισε στην αντιπολίτευση. Μόνο που  όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την ακύρωση του «χριστουγεννιάτικου παραμυθιού»,  οι πρώην συνοδοιπόροι του, που ελόγου τους  νίκησαν στις εκλογές  του τα… θυμήθηκαν όλα και του τη λένε τόσο για τα κατορθώματα, όσο  και για την… κωλοτούμπα.

 

 

 

Επιστροφή Στην Κορυφή