Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αξέχαστες στιγμές στο 19ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ. Ένα γήπεδο γεμάτο χαμόγελα και απαίτηση για κόσμο ειρηνικό

Αξέχαστες στιγμές στο 19ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ. Ένα γήπεδο γεμάτο χαμόγελα και απαίτηση για κόσμο ειρηνικό

Μοναδικές στιγμές έζησαν το Σάββατο 1 Ιουνίου στο γήπεδο του Ολύμπου εκατοντάδες παιδιά και θεατές, κυρίως γονείς αλλά και πολλοί φίλοι του αθλητισμού, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη γιορτή ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας που συνδιοργάνωσαν το ΕΣΥΝ, ο Όλυμπος και ο Σύλλογος Γονέων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 11 αθλητικοί σύλλογοι (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΟΡΦΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΜΑ, ΦΟΙΝΙΚΕΣ, ΟΦΑΜ, ΚΟΡΙΣΣΙΑΚΟΣ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ) με 400 αθλητές ηλικίας 6-12 χρονών οι οποίοι χάρηκαν τον υγιή και διαπαιδαγωγικό αθλητισμό.
Στο ποδοσφαιρικό της μέρος η γιορτή περιλάμβανε ένα γεμάτο τετράωρο όπου τα παιδιά πήραν μέρος σε πολλούς αγώνες αλλά και σε διαγωνισμούς με συμβολικό χαρακτήρα (πάσας/ συλλογικότητας, κυκλοφορία μπάλας/φιλίας, δύναμη σουτ/αγωνιστικότητας). Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο ώστε να φιλοξενεί αυτές τις δραστηριότητες ενώ παντού δέσποζε το σήμα της ειρήνης.
Στις ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι αφιερώσεις των μικρών αθλητών από το μικρόφωνο μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθειά τους προς τους γονείς, τους προπονητές, τους συμπαίκτες αλλά και τα παιδιά της Παλαιστίνης.
Ξεχωριστό γεγονός υπήρξε η παρουσία του τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος παρακολούθησε τη γιορτή του ΕΣΥΝ, μίλησε με τους αθλητές, βράβευσε νικητές διαγωνισμών και κάλεσε τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό ως ασπίδα απέναντι στην εξάρτηση αλλά και ως όπλο διαμόρφωσης μιας αγωνιστικής και κοινωνικής προσωπικότητας.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε με την άφιξη του πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom (παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος του ΕΣΥΝ) και το ηχητικό δρώμενο που ακολούθησε για τη φρίκη του πολέμου. Ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού λαού συγκινημένος ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη στη χώρα του, βράβευσε παιδιά και παρότρυνε τους μικρούς αθλητές να αγωνίζονται για τα όνειρά τους επισημαίνοντάς τους ότι τα παιδιά της Παλαιστίνης δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο, την ζωή, τον αθλητισμό και το παιχνίδι αλλά μόνο στη δυστυχία και τον θάνατο.
Η τελετή λήξης ήταν κυριολεκτικά μια απογείωση συναισθημάτων. Ξεκίνησε με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αι Μαθιά, ακολούθησε το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και ολοκληρώθηκε με το άπλωμα εκατοντάδων πλακάτ της ειρήνης από αθλητές και θεατές και το ανέβασμα του σήματος στον ουρανό μέσα σε μια βροχή από βεγγαλικά.
Οι απονομές έγιναν από τον πρέσβη της Παλαιστίνης κ. Yussef Dorkhom, τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του Ολύμπου κ. Φώτη Σκλαβούνο, τον πρόεδρο της φιλαρμονικής «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» κ. Σπύρο Κοσκινά, τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου κ. Κων/νο Κοντοστάνο, τον γραμματέα του Συνδέσμου προπονητών Κέρκυρας κ. Μπάμπη Αρβανιτάκη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σταμάτη Πελάη, την περιφερειακή σύμβουλο επικεφαλής παράταξης κ. Αλεξάνδρα Μπαλού, την περιφερειακή σύμβουλο επικεφαλής παράταξης κ. Μαρία Δρυ, τον δημοτικό Σύμβουλο επικεφαλής παράταξης στην κεντρική Κέρκυρα κ. Γιάννη Μπορμπότη, τον αντιπρόεδρο της φιλαρμονικής «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» κ. Σπύρο Παραμυθιώτη.
Ο Κώστας Ρούσσινος, πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ, πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον πρέσβη της Παλαιστίνης και τον Νίκο Παπαδόπουλο, ευχαρίστησε τον Όλυμπο για τη συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τα αθλητικά σωματεία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αι Μαθιά και τη φιλαρμονική «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» για τη συμμετοχή τους και τους φορείς που στήριξαν οικονομικά το ΕΣΥΝ (ΠΙΝ, Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων, Ιατρικό, Δικηγορικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο) δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να δώσει σε όλα τα παιδιά μετάλλιο και στις ομάδες κύπελλα και ποδοσφαιρικές μπλούζες με το σήμα της ειρήνης. Τέλος ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ κάλεσε τους γονείς να παρακολουθήσουν τις επόμενες εκδηλώσεις του 19ου φεστιβάλ ενισχύοντας έτσι τον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις και στις πολιτικές που συμβιβάζονται με αυτές.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή