Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας: «Διανοητικές πλάνες των γιγάντων της Επιστήμης»

Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας: «Διανοητικές πλάνες των γιγάντων της Επιστήμης»

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα: « Διανοητικές πλάνες των γιγάντων της Επιστήμης» και ομιλητή τον κ. Σπύρο Γεωργαρά, φυσικός MSc.

Η διάλεξη θα δοθεί  τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 στις 21:00  στο Αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72 (πρώην Αβραμίου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

6978831840 κ. Σωκράτη Λινάρδο &  6942022548 κ. Χάρη Γουναρόπουλο.

 

Οι ιδέες του Δαρβίνου, του Κοπέρνικου , του Κέπλερ, του Γαλιλαίου, του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν έφεραν επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη ζωή και το σύμπαν, αλλάζοντας ριζικά την κατανόηση μας για το κόσμο, παρόλα αυτά ήταν άνθρωποι , έκαναν λάθη και κάποιες προτεινόμενες θεωρίες τους είχαν τραγικά ελαττώματα. Αιτία, ήταν κυρίως οι διανοητικές τους πλάνες , ο συναισθηματικός τους κόσμος και οι φιλοσοφικές τους προκαταλήψεις, που τελικά τους οδήγησαν στο να παραστρατήσουν από την οδό της ψυχρής ορθολογικής επιστημονικής ανάλυσης.

Τα διανοητικά λάθη που έγιναν από διάσημους επιστήμονες ίσως να μας παρηγορούν
όλους εμάς τους υπόλοιπους, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα διανοητικά λάθη αποτελούν αναπόσπαστο και αναπόφευκτο μέρος κάθε επιστημονικής διαδικασίας. Όπως συμβούλευε και ο διάσημος μαθηματικός και φιλόσοφος Bertrand Russell «Αν θέλετε να αποφύγετε τις διανοητικές πλάνες, μην αισθάνεστε απολύτως βέβαιοι για τίποτα».

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή